1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Havila 101 denize indirildi
Havila 101 denize indirildi

Havila 101 denize indirildi

Cemre Tersanesi'nde inşa edilen Havila 101 adlı açık deniz destek gemisi Yalova devlet erkânının katılımları ile birlikte Yalova Altınova Tersaneler Bölgesi Cemre Tersanesi'nde düzenlenen törenle denize indirildi.

A+A-

Tersanecilik sektörünün önemli kuruluşlarından Cemre Tersanesi'nde inşa edilen Havila 101 adlı açık deniz destek gemisi bugün ünlü sunucu Korhan Abay’ın sunumu ve Yalova devlet erkânının katılımları ile birlikte Yalova Altınova Tersaneler Bölgesi Cemre Tersanesi'nde düzenlenen törenle denize indirildi.

Törende konuşma yapan Cemre Tersanesi Ticaret Müdürü Sinan Kavala, tersanelerinde bir kez daha denize iniş coşkusunu yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek bir ay gibi kısa bir zamanda bir kez daha gemi indirme töreninde bulunmanın heyecan verici olduğunu ifade etti. Kavala, son gemi iniş töreninde imzaladıkları iki adet offshore destek gemi inşasının ağustos ayı içerisinde başlayacağını söyleyerek +1 opsiyonları içinde Havyard firmasıyla görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi. Kavala ayrıca kaliteli ve zamanında iş teslim etmelerinin karşılığını siparişlerini devam ettirerek gösteren Havyard firması adına Mrs. Petersen’e teşekkürlerini iletti.

Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek, bugüne kadar Havyard firmasına 12 adet platform destek gemisi teslim ettiklerini söyleyerek bunun dışında Cemre Tersanesi’nde bir adet balıkçı gemisi ve Haliç Metro Köprüsü’nün çelik inşa işlerinin devam ettiğini dile getirdi. Haziran ayında sözleşmesi yürürlüğe girecek olan iki adet offshore gemisinin daha inşasına başlayacaklarının müjdesini veren Gülcek, firmalarının Türkiye’de en çok ihracat yapanlar sıralamasında 2007 yılında 534., 2008 yılında 348. ve 2009 yılında 230. sıraya yükseldiğini söyleyerek bu başarıyı yakalamalarında emeği geçen tüm çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Havyard Grubu’nu temsilen törende konuşma yapan Ivan Halkon Banhio, geminin denizle buluşmasının önemine değinerek katkıda bulunanların yanı sıra emeği geçen Norveç, Türkiye, Polonya ve Ukrayna’ya teşekkürlerini sundu. Büyük bir zevkle gemiyi teslim aldıklarını ifade eden Norveç Havila firmasının üst düzey temsilcisi Manga Yosog ise Havila 101 adlı geminin Cemre Tersanesi’ne şimdiye kadar sipariş edilen 8. gemi olduğunu ancak bunun son olmadığını belirterek şuan için yeni siparişlerinin bulunmadığını ifade etti.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Havyard Grup’un güvenini belirten bir şekilde yeni siparişlerle iyi bir iş ortaya çıkardığının örneğini gösterdiklerini söyleyerek Türkiye’yi tercih ettikleri için teşekkürlerini sundu. Kriz ortamında bir arada olmanın ve iyi günlerin geleceği için bölgedeki yatırımların bir işaret olduğuna dikkat çekti. Her törenin bir umut olduğunu söyleyen CHP Grup Başkan Vekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bir anısından bahsederek “Türkiye’de 30 yıl önce böyle gemiler yapılamıyordu. Umarım 30 yıl sonra daha da iyi gemiler inşa edilecektir.” dedi. AK Parti Yalova Milletvekili İlhan Evcin ise törende gerçekleştirdiği konuşmada Altınova’da çok güzel işlerin olduğunu belirterek katkıda bulunan herkese teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı. Cemre Tersanesi’nde inşa edilen Havila 101 adlı açık deniz destek gemisinin denize indirilme töreninde yapılan konuşmaların ardından plaket töreni gerçekleştirildi.

Cemre Mühendislik Gemi İnşaat San. ve Tic.Ltd. Şti

Cemre Mühendislik Gemi İnşaat Sanayi Tic. Ltd. Şti 2005 yılı sonunda İstanbul Tersanesi Komutanlığı'n yarı ıslak kızak alanını ve çevre sahasını kiralayarak Havyard Group ile 2 adet Offshore destek gemisinin yeni inşası için anlaşma imzaladı. İlk gemi Havila Mars Ekim 2006’da Havyard gruba teslim edildi. 2006-2009 yılları arasında 10 adet gemi peş peşe Norveçli Havyard'a teslim eden Cemre Mühendislik aynı zamanda Altınova Tersaneler Bölgesi'nde kendi tersanesini kurmaya başladı. 2009 senesinde Mayıs ayında kendi tersanesinde ilk gemisi olan Havila Jüpiteri ve ekim ayında Acergy Havila’yı denize indirdi. Krizin derinden etkilediği gemi inşa sektöründe üretimine durmaksızın devam eden Cemre Tersanesi Havyard Group’a 2010 yılında da 13. ve 14 gemilerini teslim etmenin gururunu yaşıyor. Bunların dışında bu yıl içinde bir adet açık deniz balıkçı gemisi de Norveçli müşteriye teslim edilecek. 8 Mayıs 2010’da PSV Beaucephalus denize iniş töreninde 2 adet daha Offshore gemisinin yeni inşası için Cemre Tersanesi ile kontrat imzalayan Havyard Group Operasyon Müdürü Kenneth Pettersen Cemre’nin Havyard’ın gemi inşasında en önemli işbirliği olduğunu açıkladı. NB101 Havila Bakım Destek Gemisi 98,00 metre tam boy ve 19,80 metre genişliğe sahip olup 4.500 DWT tonajında, DNV klasında. Üzerinde 150 ton kapasiteli Offshore kreyni ve 2 adet ROV (Uzaktan kontrollü denizaltı) bulunduran gemi 70 kişi personel barındırıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 1887 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.