1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Hayalet gemi TCG Burgazada suya indiriliyor
Hayalet gemi TCG Burgazada suya indiriliyor

Hayalet gemi TCG Burgazada suya indiriliyor

Hayalet gemi olarak tabir edilen ve bu ay sonunda denize indirilmesi planlanan TCG Burgazada 2019 yılında Deniz Kuvvetlerinde göreve başlayacak.

A+A-

Hayalet gemi diye tabir edilen MİLGEM Ada Sınıfı Korvetlerin 3. gemisi TCG BURGAZADA bu ay denize indiriliyor. MİLGEM’ler büyük ölçüde yerli ve milli imkanlarla üretiliyor.

Üretimde Türk mühendisler çalışıyor

MİLGEM, sahip olduğu stealth (gizlilik) ve su altı akustiği teknolojisi ile radarlarda düşük iz bırakan hayalet gemiler sınıfında gösteriliyor. Üretimin tamamında Türk mühendislerin yer alması, Aselsan ve Havelsan’ın işbirliğiyle üretilmiş olması gemilerin en büyük özelliğidir. MİLGEM projesi “Milli” ve “Gemi” kelimelerinin kısaltılmış halidir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli projelerinden biri olarak ön olana çıkıyor.İlk yerli gemi inşa fikri 1996’da ortaya çıkmış gerekli ihtiyaçlar giderildikten sonra Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı olan 12 tane korvet tipi gemi imalatı için tasarım faaliyetlerine 15 Şubat 2000 tarihinde başlanıldı.

Tarih 27 Eylül 2008’i gösterdiğinde Preveze Deniz Muharebesi’nin 470’inci yıldönümünde projenin ilk ayağı olan Heybeliada denize indirildi. TCG Heybeliada (F-511), MİLGEM projesinde inşa edilen ilk Türk savaş gemisidir.

Hayalet milgemTCG Heybeliada korveti sayesinde Türkiye, dünyada savaş gemisi tasarlayıp üretebilen 10 ülke arasına adını yazdırdı. Boyu 99 metre olan TCG Heybeliada’nın en geniş kısmı ise 14.40 metredir. Ağırlığı 2000 ton ve sınıfında üst sıralarda gösteriliyor.

TCG Büyükada gemisi teknik özellikler bakımından Heybeliada korveti ile aynı seviyededir. Büyüklük, personel sayısı, hızı Heybeliada gemisiyle aynı özellikleri barındırıyor. Gemi komutanı Binbaşı Baysal, gemi tanıtımında ‘Cumhuriyetimizin teknoloji yolculuğunda yepyeni bir dönemin kapılarını açan nitelikleri itibarıyla şanlı bahriye tarihimizin dönüm noktalarından birini yaşıyoruz’ şeklinde konuştu.

MİLGEM projesi dahilinde üretilen TCG Büyükada tamamen yerli mühendislerin eseri olmasının yanında teknolojik özelliklerinin dünyada sadece belirli sayıdaki ülkelerde bulunmasıyla ön plana çıkıyor.

Proje, başarı ile yerine getirmesi ile özellikle gemi inşa, su altı yankılanım, savaş dizgeleri ve elektronik savaş gibi konularda, Türk Savunma Sanayi’ne önemli altyapı yeteneklerinin kazandırılmasının yanı sıra % 60 oranında yerli katkı payı ile üretiliyor.

MİLGEM, Aselsan üretimi silah sistemleri kullanıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 8009 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.