1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayali olan tekneyi kendi imal etti
Hayali olan tekneyi kendi imal etti

Hayali olan tekneyi kendi imal etti

Kastamonu'da oto yıkamacılığı yapan 38 yaşındaki Atilla Gültekin, çocukluğunda hayalini kurduğu balıkçı teknesini kısıtlı imkanlarla imal etmeyi başardı.ndi imal etti

A+A-

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki oto yıkamacısı Atilla Gültekin, çocukluğundan bu yana hayalini kurduğu balıkçı teknesini yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Küçüklüğünden beri ırmak ve denizle iç içe yaşayan Gültekin, yıllarca kendine ait bir balıkçı teknesinin hayalini kurdu. İnebolu Avara Mahallesi Rahmi Yılmazer Caddesinde oto yıkamacılığı yapan Gültekin, yıllar sonra hayalini gerçekleştirmeye karar verdi ve bir proje hazırladı. Daha sonra evinin altındaki oto yıkama yerinin yanındaki ardiyeyi temizleyip atölyeye çeviren Gültekin, çalışmalara başladı.

Yaklaşık 6 ay süren çalışmaları sonunda hayalini gerçekleştiren Gültekin, imal ettiği tekneyi İnebolu Limanı'na indirdi. 

Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri hep kendisine ait bir balıkçı teknesi olmasını istediğini söyledi.

Bu hayali yıllar sonra da olsa gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Gültekin, "Hiçbir ahşap tekne ve yat imalatçılığı kursu almadım. Tamamen kendi projem. Kerestecilere gidip en kaliteli ağacı aldım. Tekneyi yaptığım atölye, denize 400 metre uzaklıkta. Malzeme olarak kereste, macun, boya, çivi ve tutkal kullandım. Takriben 7 bin liraya mal olan teknem 5 metre boyunda, 1,70 metre eninde. Bu malzemeleri kullanarak en az maliyetle yaptığım tekneyi denize indirdiğim için çok mutluyum" diye konuştu.

Kestane ağacı kullandı

Gültekin, tekne yapımında genelde uygun olan kestane ağacının kullanıldığını dile getirdi.

Sert keresteleri yumuşatmak için ilçedeki çayda iki gün beklettiğini anlatan Gültekin, "Böylelikle keresteler daha rahat esnedi ve işimi kolaylaştırdı" dedi.

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.