1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Hirfanlı Kabotaj'a hazırlanıyor
Hirfanlı Kabotaj'a hazırlanıyor

Hirfanlı Kabotaj'a hazırlanıyor

Anadolu'da denizcilik faaliyetleri giderek artarken, bozkırın arasında masmavi bir güzelliği, doğal plajları, 75 kilometre uzunluğu, 15 kilometre genişliği ve içerisindeki adaları ile bir denizi andıran Hirfanlı Baraj Gölü son yıllarda denizcilik bayramı

A+A-

Anadolu'da denizcilik faaliyetleri giderek artarken, bozkırın arasında masmavi bir güzelliği, doğal plajları, 75 kilometre uzunluğu, 15 kilometre genişliği ve içerisindeki adaları ile bir denizi andıran Hirfanlı Baraj Gölü son yıllarda denizcilik bayramı kutlamalarına ev sahipliği yapıyor.

Su sporları açısından oldukça uygun bir yer olan Hirfanlı Baraj Gölü, Haziran 2009'da kurulan Hirfanlı Yelken Kulübü'nün yanı sıra Türkiye Kürek Federasyonu'nun da buraya gelmesiyle İç Anadolu'nun su sporları merkezi olma yolunda ilerliyor. Kabotaj Bayramı etkinlikleri hakkında bilgi veren, Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanı ve Hirfanlı Yelken Kulübü Başkanı Okay Kılıç, Anadolu'da denizcilik kültürünün geliştirilmesi ve sevdirilmesi, Anadolu gençlerinin yelken sporları, su sporları ve denizcilik faaliyetleri ile tanışarak kaynaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikleri, Denizcilik Müsteşarlığı, Kırşehir Valiliği ve Hirfanlı Yelken Kulübünün koordine ettiğini ve geçen 2 yılda gölde yelken yarışları, tekne gezileri, su sporları gösterileri, yöresel gösteriler ve türkü şöleni eşliğinde Denizcilik Bayramı Kutlamaları gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Geçen senelerdeki kutlamalar hakkında bilgi veren Kılıç, "Kutlamalara 2008 yılında yaklaşık bin katılmış iken, 2009 yılı kutlamalarına 10 bin'e yakın kişinin katılımını sağladık. Türkiye Yelken Federasyonu koordinesinde bu kutlamalara Ankara, Adana, Mersin, İskenderun, Antalya, Burdur, Isparta, Van, Trabzon, Rize, Samsun, Sinop Yelken Kulüplerinden gelen 60'ın üzerinde yarışmacı ile optimist yelken yarışmaları yapıldı. Hirfanlı Baraj Gölü yelkenli tekneler, motorlu tekneler ve su sporları gösteri ekipleriyle dolmuştur. Tekne gezilerine talep patlaması yaşanmış, jet skilerle yapılan gösteriler soluksuz izlenmişti" diye konuştu.

Denizcilik bayramlarının Hirfanlı'da düzenlenmesinin birçok amacının bulunmakta olduğunu hatırlatan Kılıç, ilk olarak 2008 yılında yapılan kutlamalar ile su sporları açısından buradaki potansiyel ortaya çıkarılmış ve burada kalıcı faaliyetlerde bulunmak amacı ile Hirfanlı Yelken Kulübünün (HYK) kurulduğunu söyledi. Denizcilik kültürünün sadece kıyı şeridimizde değil aynı zamanda iç sularımızda da geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçladıkları vurgulayan Kılıç, "Halkımızın denizciliğe olan ilgisi bu etkinlikler ile giderek artacağını göstermektedir. Bu sayede ufka bakarak ilerlemeyi, en doğru rotayı çizmeyi ve doğanın gücünü kullanmayı öğrenen gençlerimiz kendilerine olan güvenin artmasıyla bu ülkeye, yarınlara daha büyük hizmet edeceklerdir" şeklinde konuştu.

Anadolu'nun artık denizcilik yönüyle de anılacağını dile getiren Kılıç, "Ankara, Kayseri, Konya gibi büyük metropollerin ortasında yer alan ve Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale, Aksaray ve daha bir çok ile yakın bulunan Hirfanlı Baraj Gölü bu yöredeki insanlara bir deniz ortamını yaşatabilecek imkanlara sahiptir. Burada bulunan dinlenme tesislerinin, doğal plajlarının, su sporları faaliyetlerinin, yelkenli ve motorlu tekne imkanlarının tanıtılması ile başta Ankara olmak üzere çevre illerden buraya yoğun bir talep olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kılıç sözlerini, kendisine sorulan "Denizcilik Bayramı yine mi Hirfanlı'da kutlanacak, burada ne var?" sorusuna, "Hirfanlı'da ne yok ki, su var, plaj var, mavilik var, güneş var, tekne var, yelken, kürek, kano var, daha ne olsun. Burada denizcilik var, burada denizciliğe gönül verenler var, buradaki denizcilik faaliyetlerine Valilik, Kaymakamlık, Belediye gibi her yerden destek var, burada çok istekli çocuklar var, burada denizcilik bayramına yoğun ilgi var" diyerek son verdi.

Beyaz Gazete

Bu haber toplam 1103 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.