1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. HMS Erebus ve HMS Teroor batıkları bulundu
HMS Erebus ve HMS Teroor batıkları bulundu

HMS Erebus ve HMS Teroor batıkları bulundu

Kraliyet Donanması'na ait HMS Erebus ve HMS Teroor isimli araştırma gemilerinin izi 170 yıl geçtikten sonra bulundu. Kanadalı bilim adamları batıklarla ilgili çalışmalara başladı.

A+A-

Kraliyet Donanması'na ait HMS Erebus ve HMS Teroor isimli araştırma gemileri 1848 yılında Kanada'da bulunan Kuzey Buz Denizi'nde kötü hava koşulları ve buzda sıkışma nedeniyle batmış 129 denizci hayatını kaybetmişti.

İngiliz donanmasının bu en büyük deniz faciasında gemilerdeki 129 denizci hayatını kaybetmişti. Kuzey Kutbu’nda araştırmalar sırasında batan gemilerin ardından 11 yıl boyunca araştırmalar yapılmış ancak bir sonuca ulaşılamamıştı.

Aradan yaklaşık 170 yıl geçtikten sonra her iki geminin izi de bulundu.

Kanada’da Queen Maud Körfezi’nde Crampton Koyu’nda bulunan HMS Erebus’da Kanadalı bilim adamları çalışmalara çoktan başladı.

Gjoa Haven’de batığa en yakın noktada kurulan Saunitalik Adası’nda Davit Kampı’nı kuran ekip, batık üzerinde incelemelerini yoğunlaştırıldı.

6 sualtı arkeoloğunun çalıştığı batıkta, Kanada tarihindeki en büyük sualtı inceleme ve araştırma çalışmaları yapılıyor. Gemiler, ünlü İngiliz kaşif Sir John Franklin’e aitti.

batik-001.jpg

batik1.jpg

batik2-001.jpg

batik3-001.jpg

batik4.jpg

batik5.jpg

hms_enterprise_1848_and_hms_investigator_in_the_ice.jpgVira Haber

Bu haber toplam 5745 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.