1. HABERLER

  2. DENİZ HABER AJANSI - DENİZ HABER - DENİZ HABER TV

  3. İBB Deniz Hizmetleri yaz için hazırlıklarını sürdürüyor
İBB Deniz Hizmetleri yaz için hazırlıklarını sürdürüyor

İBB Deniz Hizmetleri yaz için hazırlıklarını sürdürüyor

İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, İstanbul halkının daha huzurlu ve güven içinde denize girebilmeleri için yüzme sezonu boyunca İstanbul’daki plajların temizliği için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı; hava kirliliği ve gürültü kirliliği denetimleri cadde ve meydan temizliği, kıyı ve deniz temizliği gibi birçok çevre hizmetlerin yanı sıra İstanbul Halkının daha huzurlu ve güven içinde denize girebilmeleri için yüzme sezonu boyunca İstanbul’daki plajların temizliğini de yapıyor.

Daire Başkanlığı bünyesinde görevini sürdüren Deniz Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Yaz ayları boyunca İstanbul genelinde 96 plaj ve 11 kumsaldan oluşan yaklaşık 4 milyon m² alanı 256 kişiden oluşan mobil temizlik ekipleri ve özel maksatlı plaj temizleme makinası ile bu temizlik çalışmasını yürütüyor.

Her yıl 15 Mayıs ile 15 Eylül tarihleri arasında yürütülen temizlik faaliyetleri kapsamında 2016 yılında plajlardan toplam 17.534 m³ atık toplandı.

Sigara izmaritinden poşet ve pet şişeye, ambalaj atıklarından midye kabuklarına kadar çeşitli kirliliklerle mücadele eden ekipler diğer taraftan da yosunlaşmayla mücadele ediyor. Bu çalışmalarda kum eleme ve tesviyesi yapan 11 adet plaj temizleme makinası ile birlikte yosun temizleme araçları kullanılıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2841 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.