1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. IC Çeşme Marina’ya “Green Apple” ödülü
IC Çeşme Marina’ya “Green Apple” ödülü

IC Çeşme Marina’ya “Green Apple” ödülü

IC Holding ve Camper&Nicholsons Marinas ortaklığında kurulan, Ege’nin en önemli yat limanlarından biri olan IC Çeşme Marina, “Green Apple” ödülüne layık görülerek aldığı ödüllere bir uluslararası ödül daha ekledi.

A+A-

 

IC İÇTAŞ İNŞAAT tarafından inşa edilen ve IC Holding ile Camper&Nicholsons Marinas tarafından yönetilen IC Çeşme Marina, Londra’da İngiliz Parlamento Sarayında gerçekleştirilen “Green Apple” En İyi Çevre Uygulamaları Ödüllerinde Avrupa, Orta Doğu ve Afrika kıtalarında Gümüş Elma ödülünün sahibi oldu.

Londra’da İngiliz Parlamento Sarayı’nda gerçekleştirilen Green Apple Ödül Töreninde, Çeşme Marina’nın kazanmış olduğu bu prestijli ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çeçen kabul etti.

IC Çeşme Marina; marina tarafından dikilen, büyütülen ve bakımı yapılan zeytin ağaçlarından doğal zeytinyağı elde etmesi ile ödüle layık görüldü. Zeytin hasadı, IC Çeşme Marina çalışanları ve aileleri tarafından bir şenlik havasında gerçekleşiyor.

Marina, Zeytinyağı Projesi ile aşağıdaki faydaları sağlıyor:

•75 adet zeytin ağacı dikimi ve bakımı.

•Zeytin ağaçları, marina havzasına akan suyun filtrelenmesini sağlayarak doğal yağmur filtresi olarak görev yapmaktadır.

•IC Çeşme Marina, zeytin ağaçlarına özen göstererek, çevre bilinci ve sorumluluğunun geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır.

•Marinada çalışan personel ve ailelerinin çevreye bakış açısı önemli ölçüde yükselmiştir.

•Proje, sağlık ve esenliğin daha fazla vurgulanmasını teşvik etmiş ve Ege kültürel mirasında zeytinyağının önemli bir faktör olarak öne çıkmasını sağlamıştır.

•Çevrenin daha iyi anlaşılması, 16 limon ağacı, 51 nar ağacı, 31 portakal ağacı ve 2 sakız ağacı dahil olmak üzere ağaç dikme konusunda teşvik sağlamıştır. 

Marina ekibi, zeytin ağacı ve zeytinyağı projesini hayata geçirirken, hem marina ve çevresindeki çevre koşullarını korumayı hem de gelecek nesillere çevrenin ve ağaçlandırmanın önemini iletmeyi hedeflemektedir.

IC Çeşme Marina Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çeçen aldıkları ödül ile ilgili açıklamasında şunları ifade etti:

“Çeşme Marina’nın yeni bir ödül daha kazanmasından dolayı gurur duyuyoruz. Bu girişimin, Akdeniz’in tamamında yaygınlaştığını görmek isteriz. Green Apple Ödülleri, Çeşme Marina’nın ruhuna çok iyi yansıtmaktadır; zira zeytinyağı, Ege Kültürü ve mirasımızın tanıtımı için burada sahip olduğumuz önemli faktörlerden biridir.”

Uluslararası Green Apple Ödülünün sahibi olarak, Çeşme Marina, Green World Elçisi olarak Türkiye’yi 2018 Green Apple Ödüllerinde de temsil etme hakkı kazanmıştır.

“Green Organisation” hakemi de şu açıklamada bulundu:

“Bu şaşırtıcı Türk marinasında, yaşları 200 yıla kadar uzanan ve Ege kültürünün bir parçası olan 75 zeytin ağacı bir şenlik havasında hasat edilmektedir. Elde edilen zeytinyağı marina misafirlerine hediye edilmekte ve bu zeytin ağaçlarında hayvanlar için yaşam sağlanmaktadır. Bunlar 100 yerli meyve ağacının daha dikilmesine ilham olmuştur.” 

Tarihi ve romantik bir liman olan Çeşme Marina, 2010 yılında Marina İşletmeciliği dalında denizcilik sektörünün Oscar’ı kabul edilen Altın Çıpa Ödülünün, 2011 yılında ARKIPARC tarafından “Kentsel Kalite İçin Dialog – Karma Kullanım Ödülü”nün, 2012 yılında İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından “Yılın Turizm Yatırımcısı” ödülünün ve 2014 yılında Dünya Denizyolu Taşımacılığı “PIANC” tarafından “Jack Nichol – Üstün Tasarım Ödülü”nün sahibi olmuştur. Marina, ziyaret etmek ve keyifli zaman geçirmek için mükemmel bir yer, yatınızı bağlamak veya kışlamak için ideal bir alan ve Ege’ye açılmak için mükemmel bir liman imkânı sunuyor.

cesme_marina_01.jpg

cesme_marina_02.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 2939 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.