1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. İDEF'in açılış yemeğinde dünya orduları bir araya geldi
İDEF'in açılış yemeğinde dünya orduları bir araya geldi

İDEF'in açılış yemeğinde dünya orduları bir araya geldi

İstanbul'da dün başlayan 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nın (İDEF) açılış yemeği Çırağan Sarayı Kempinski'de gerçekleşti. Yemekte 156 ülke; Milli Savunma Bakanlığı, 23 ülke ise Genelkurmay Başkanlığı düzeyinde temsil edildi.

A+A-

Elif Mutlu / Vira Haber

Türkiye’nin en büyük uluslararası etkinliklerinden biri olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın 13’üncüsü IDEF ‘17, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda İstanbul'da gerçekleşiyor. İstanbul'da dün başlayan 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (İDEF) açılış yemeği ise dün akşam saatlerinde Çırağan Sarayı Kempinski'de tüm davetlileri bir araya getirdi.

156 ülke Milli Savunma Bakanı, 105 ülke Savunma Sanayii Müsteşarı, 14 ülke Milli Savunma Bakan Yardımcısı, 7 ülke MSB Müsteşarı, 23 ülke Genelkurmay Başkanı, 11 ülke Kara Kuvvetleri Komutanı, 29 ülke Hava Kuvvetleri Komutanı ve 8 ülke Jandarma Genel Komutanı olmak üzere 156 ülkeden toplam 353 heyetin hazır bulunduğu yemeğe Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi de katıldı.

idef-yemek-2.jpeg

Yemek öncesi, 200 yıla yakın geçmişi ile çok sesli müzik toplulukları içerisinde önemli bir yeri olan Türkiye’nin tek senfonik bandosu TSK Armoni Mızıkası ile dünyanın en eski ve bütün ordu bandolarının atası kabul edilen Mehter ziyaretçilere unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi.

Son dönemde büyük bir ivme kazanan Türk Savunma Sanayii etkinliklerinin dünyaya açılan penceresi olarak her geçen yıl daha büyük bir ilgi odağına dönüşen IDEF, İstanbul Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 12 Mayıs’a kadar devam edecek.

Ludwig Van Beethoven - 9. Senfoni

Mehter - Ceddin Deden

Haber: Elif Mutlu / Vira Haber

Bu haber toplam 5761 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.