1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İGDAŞ Çevre Günü kutladı
İGDAŞ Çevre Günü kutladı

İGDAŞ Çevre Günü kutladı

İGDAŞ’ın resim yarışmasıyla minikler doğayı resmetti.

A+A-

İGDAŞ, Dünya Çevre Günü’nü bu yıl farklı bir etkinlikle kutladı. İGDAŞ Çevre Festivali kapsamında İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı 10 çocuk yuvasında kalan 300 ilköğretim öğrencisinin katıldığı bir resim yarışması düzenledi. Defne Joy Foster’ın sunuculuğunu yaptığı, bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde minikler yarışmalarla eğlenirken, doğa ve çevre konularında bilgilendirildi.

 

 

İstanbul’un doğalgaz altyapısı yapımı, bakımı ve işletmesinden sorumlu şirket İGDAŞ, bu yıl Dünya Çevre Günü’nü farklı bir etkinlikle kutladı. Dünya Çevre Günü kapsamında İGDAŞ’ın Alibeyköy’deki genel müdürlük binası bahçesinde hazırlanan özel etkinlik alanı, 3 Haziran Perşembe günü İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı 10 çocuk yuvasında kalan toplam 300 çocuğu ağırladı.

 

 

Dünya Çevre Günü kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen İGDAŞ Çevre Festivali’nde çocuklar kendileri için hazırlanmış özel etkinlik alanında yüz boyama, sosis balon, sumo güreşi ve top havuzu aktiviteleriyle doya doya eğlendi. Sunuculuğunu Defne Joy Foster’ın yaptığı festivalde, ilgiyle izlenen Yetenek Sizsiniz’in yarışmacılarından “Michael Jackson” Kaan ve Berkay Oral’ın dans şovları, çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

 

 

İGDAŞ tarafından tertip edilen resim yarışmasına, çocuk yuvalarında kalan 09-12 yaş arası 300 ilköğretim öğrencisi, pastel boya resimleriyle katıldı. Geleceğin teminatı miniklere doğa sevgisi ve çevre temizliği konularını farklı bir üslupla anlatmayı amaçlayan İGDAŞ, çocukların yaptığı doğa konulu resimleri, psikolog ve resim öğretmenlerinden oluşan jüriyle birlikte değerlendirdi. Resim yarışmasında dereceye girenlerden birinciye fotoğraf makinesi ve kol saati, ikinciye MP3 çalar ve kol saati, üçüncüye ise kol saati hediye edildi. Çocuklar ödüllerini festival alanında İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan ve İl Sosyal Hizmetler Müdürü Önal İnaltekin’in elinden aldı. Yarışmada dereceye girenlerin resimleri İGDAŞ sosyal tesislerinde sergilenmeye devam edecek.

 

 

“Yeşil”i unutmadılar…

İGDAŞ tarafından düzenlenen Çevre Festivali’nde TEMA, etkinliğe katılan tüm çocuklar adına diktiği ağaçlar için çocukların isimlerine özel düzenlediği sertifikalarını verdi. Festivale katılan tüm çocuklara ayrıca doğalgaz oluşumu, çevreye olumlu etkileri ve katı yakıt kullanımının zararları konulu eğitimler verildi.

 

Virahaber

Bu haber toplam 3325 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.