1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. TEOS MARİNA - TEOS SIĞACIK

  4. İkinci dünya turunu Teos Marina’da tamamladı
İkinci dünya turunu Teos Marina’da tamamladı

İkinci dünya turunu Teos Marina’da tamamladı

2004-2007 yılları arasında Anouk adlı yelkenli teknesi ile dünya turu yapan 67 yaşındaki denizci Ekrem İnözü, 8 Eylül 2014’te Bodrum Turgutreis’ten başladığı ikinci dünya turunu İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Teos Marina’da tamamladı.

A+A-

İlk dünya turunu en hızlı tamamlayan Türk denizci olan Ekrem İnözü, kızının adını verdiği 17 metre boyundaki Anouk isimli yelkenli ile ikinci dünya turunu da 32 ayda tamamladı. 10 Mayıs akşam saatlerinde Türk sularına ulaşan İnözü, Türkiye’de karaya ilk adımını Teos Marina’da attı.

Anouk teknesiyle Ekrem İnözü’yü Eylül 2014’te yöneticiliğini yaptığı D-Marin Turgutreis’ten şampanyalar eşliğinde dünya denizlerine yolcu eden Faruk Günlü, Genel Müdürlüğünü yaptığı Teos Marina’da denizcilerle birlikte şampanyalar eşliğinde karşıladı. Çıplak ayakla karaya çıkan Ekrem İnözü, marina ekibi ve tekne sahibi denizcilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi. Ardından grup kutlamaya yemekle devam etti.

ekrem-inozu-dunya-turunu-teos-marinada-tamamladi-1.JPG

“Dünya Varmış” kitabında seyir anıları

2010 yılında seyir anılarını yazdığı “Dünya Varmış” adlı kitabı da bulunan Ekrem İnözü,  kitabında Akdeniz, Atlas Okyanusu, Karayip Adaları, Panama Kanalı, Pasifik Adaları, Polinezya, Tonga, Fiji, Vanuata, Hint Okyanusu ve Kızıldeniz üzerinden yuvaya dönüş hikayesini anlatıyor.

Bir deniz subayının oğlu olan Ekrem İnözü, denizciliğe lise yıllarında babasının 5.5 metre motorlu Seagull isimli teknesi ile başladı. Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenim için Belçika’ya gitti. Belçika’da başarılı bir şirket kurarak Aytaç’ın üç ortağından birisi olan Ekrem İnözü, 1996’da şirket hisselerini sattıktan sonra kendisini tutkuyla bağlı olduğu denizciliğe verdi.

İkinci kez dünya turunu tamamlayan Ekrem İnözü ve teknesi Anouk, diğer dünya turu yapan tekneler gibi Teos Marina’nın misafiri olacak.

ekrem-inozu-dunya-turunu-teos-marinada-tamamladi-2.JPGekrem-inozu-dunya-turunu-teos-marinada-tamamladi-3.JPG

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2454 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.