1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'İklim Değişikliği Eylem Planı'na çevreci ödül
'İklim Değişikliği Eylem Planı'na çevreci ödül

'İklim Değişikliği Eylem Planı'na çevreci ödül

Garanti Bankası, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından "İklim Değişikliği Eylem Planı" ile ödül aldı.

A+A-

Garanti Bankası, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen "Sürdürülebilir İş Ödülleri" kapsamında, "Karbon ve Enerji Yönetimi" konusunda ödüle layık görüldü.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın geçen yıl açıkladığı İklim Değişikliği Eylem Planı ile kazandığı ödülü, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin aldı.

Garanti’nin ödüllü İklim Değişikliği Eylem Planı, karbonu fiyatlandırıp yenilenebilir enerji yatırımlarını önceliklendirmek, ormansızlaşmayı azaltmak, iklim değişikliği adaptasyonuyla su risklerini yönetmek ve yeşil ofis standartları oluşturmak başlıkları altında ele alınıyor.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, konuya ilişkin değerlendirmesinde, banka olarak, tüm şirketlerin önemli gündem maddesi haline gelen sürdürülebilirlik konusuna büyük hassasiyetle yaklaştıklarını ifade etti.

Garanti Bankası için sürdürülebilirliğin, "çevreye ve topluma olumsuz etkileri en aza indirmek" olduğu kadar "gelecek için güçlü ve başarılı bir iş modeli yaratmak" anlamına da geldiğini belirten Edin, "2015 sonunda açıkladığımız İklim Değişikliği Eylem Planı ile Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin değerli jürisi tarafından ödüle layık görülmekten mutluluk duyuyoruz. Bu ödül, karbon ve enerji yönetimini hem operasyonlarımıza hem de bankacılık faaliyetlerimize başarıyla uyguladığımızı göstermesi açısından da önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Edin, gelecek nesillere karşı sorumluluk bilinciyle, paydaşlarını da çabalarına ortak ederek, sürdürülebilirlik alanında toplum ve çevreye faydalı çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini kaydetti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1776 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.