1. HABERLER

  2. HAKKI ŞEN

  3. "İklim değişikliği halka anlatılmalı"
"İklim değişikliği halka anlatılmalı"

"İklim değişikliği halka anlatılmalı"

"İklim Değişikliğinin Denizlere Etkileri" konulu kurultayın medya konulu oturumunda iklim değişikliği sorununun medyada nasıl yer aldığı konuşuldu. Oturumun ana mesajı "İklim değişikliği halka anlatılmalı" şeklindeydi.

A+A-

Piri Reis Üniversitesi ve Deniz Kültürü Derneği tarafından üniversitenin Tuzla yerleşkesinde "İklim Değişikliğinin Denizlere Etkileri" konulu kurultay düzenlendi. Kurultaya, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ve Deniz Kültürü Derneği Başkanı Hakkı Şen'in yanı sıra Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaa Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve İTÜ Denizcilik Fakültesi'nden Doç. Dr. Burcu Özsoy da katılım sağladı.

İklim değişikliği medyada nasıl yer buluyor?

Denizcilik sektöründen çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de dinleyici olduğu kurultayın medya oturumunda iklim değişikliğinin medyada nasıl yer bulduğu tartışıldı.

Milliyet gazetesinden Gökhan Karakaş, NTV'den Gökhan Abur, Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge, Sabah gazetesinden Erhan Öztürk ve FOX TV'den Hasan Aydın, "İklim Farkındalığı ve Temiz Enerji Açısından Medya'nın Toplum Üzerindeki Etkileri" konulu oturumda birer konuşma yaptı. 

Milliyet muhabiri Gökhan Karakaş, "İklim değişikliğinin önemini halka anlatabilmemiz için kaynaklara ve bilimsel çalışmalara kolay ulaşmamız gerekiyor. Bilim insanlarının araştırmalarını anlatarak kamuoyunun dikkatini çekebiliriz" dedi. Türkiye’nin en büyük limanı Asya-Port, milli lisans kuruluşu Türk Loydu ve Türkiye Denizcilik Federasyonu yetkilileri de iklim değişikliğinin denizciliğe olumsuz etkisini dile getirdi.

Bu haber toplam 3212 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.