1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. İlk yelken simülatörü eğitimi yapıldı
İlk yelken simülatörü eğitimi yapıldı

İlk yelken simülatörü eğitimi yapıldı

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından ilk kez gerçekleştirilen ve 2 gün süren simülatör eğitimi 3 Şubat 2016 tarihi itibariyle başladı. Karada da yelken eğitimi yapılmasını sağlayan simülatörlerin kullanımı ile ilgili 9 kulüpten 15 antrenör, simülatörün t

A+A-

 İtalya Yelken Federasyonu’nun desteğiyle İtalya’da kullanımı giderek yaygınlaşan simülatörler, Türkiye’ye ilk kez Türkiye Yelken Federasyonu tarafından getirildi. Antrenörlere verilen eğitimlerde Optimist, Laser ve 420 sınıfları için 3 farklı yelken simülatörü kullanıldı.

Eğitimde yelken simülatörlerin ne amaçla ve nasıl kullanılacağı anlatıldı. Antrenörler özellikle yeni başlayanlar için, yelken eğitimi – öğretiminde dümen ve tekne hakimiyetinin yelken simülatörleri sayesinde karada verilmesinin avantaj sağlayacağını belirtti. Ayrıca, teorik ve pratik eğitimin birlikte yapılmasının eğitimleri daha verimli kılacağını vurguladı.

Antrenörlerimiz, eğitim için uygun olmayan hava koşullarında da –özellikle kış aylarında– tekne eğitimlerine kolayca devam edebileceği gibi sporcunun tekniğini geliştirmek amacıyla da yelken simülatörlerini kullanacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2202 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.