1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. İMEAK DTO'nun Kabotaj Balosu'na yoğun ilgi
İMEAK DTO'nun Kabotaj Balosu'na yoğun ilgi

İMEAK DTO'nun Kabotaj Balosu'na yoğun ilgi

İMEAK Deniz Ticaret Odası, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da katılımıyla bir balo düzenledi.

A+A-

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde Çırağan Sarayı’nda gerçekleşerek denizcilik sektörünü ağırlan baloya; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, UDHB Müsteşarı Kapt. Suat Hayri Aka, UDHB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert ve Kapt. Özkan Poyraz, UDHB Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, BIMCO Gelecek Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Donanma Komutanı Veysel Kösele ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Baloda bir konuşma yapan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, DTO’nun 35 yıllık genç geçmişine rağmen 91 yıllık bir kurummuş gibi algılandığını dile getirdi. Kalkavan “Denizcilik sektörümüz bir çok uluslararası markayı arasından çıkardı. Bu markaların artmasını ümit ediyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizcilik son derece büyük bir öneme sahip” dedi.

Kalkavan’ın ardından kısa bir konuşma yapan UDHB Bakanı Ahmet Arslan ise yabancı bayraklı teknelerin Türk bayrağına geçmesi için yaptıkları düzenlemelerden bahsetti. Şu ana kadar olan sonuçlardan memnun olduklarını dile getiren Arslan, henüz tam olarak potansiyelin gerçekleşmediğini belirtti. Fırsat varken geri kalan teknelerin de Türk bayrağına geçmesi gerektiğini ifade eden Arslan, sonrasında yabancı bayraklı tekneler için işlerin şimdiki kadar kolay olmayacağı konusunda uyardı. Arslan’ın “Cengiz Kaptanoğlu bana koylarımızda bu kadar çok Türk bayraklı tekne görmemiştik. Bununla gurur duydum” sözleri davetlilerden büyük alkış aldı.

Balo organizasyonu Fatih Erkoç’un şarkıları eşliğinde gece boyu devam etti.

kabotajbalosu_galeri.jpgVİRA HABER MERKEZİ / Özel Haber

Bu haber toplam 3434 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.