1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Dünya şampiyonluğunu altın madalya ile tamamladık
Dünya şampiyonluğunu altın madalya ile tamamladık

Dünya şampiyonluğunu altın madalya ile tamamladık

Altın madalya ile açtığımız dünya şampiyonluğu kapanışını altın madalya ile yaptık.

A+A-

Rusya’daki 2017 Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonluğu’nun dün yapılan son gün yarışlarında açık su 6 bin metrede Milli Sporcumuz Muhammed Emin Bay Dünya Şampiyonu oldu.  Bu madalya ile birlikte Paletli Yüzme Genç Milli Takımı’mız 2 altın 4 gümüş olmak üzere toplam 6 madalya ile Dünya Şampiyonluğu yarışlarını muhteşem bir kapanışla tamamladı.

 

2-6 Ağustos’ta Tomsk kentinde gerçekleştirilen ve 26 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonluğu yarışlarında Millilerimiz büyük bir başarıya imza atarak bayrağımızı 6 kez madalya kürsülerinde dalgalandırdı. Ülkemize büyük bir gurur yaşatan Genç Milli Takımımız, bugün akşam 18.00’de Atatürk Havalimanı’ndan yurda dönüş yapacak.

 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu yetkilileri, sporseverlerin ve sporcuların ailelerinin karşılayacağı Milli Takım kafilemizin en başarılı sporcularından Ayşe Ceren Yeşilbaş, şampiyonanın ilk gününde bin 500 metre suüstü yarışlarında Dünya Şampiyonu, devam eden günlerde 400 ve 800 metre suüstü yarışlarında Dünya İkincisi olarak milli takıma ve ülkemize büyük bir sevinç yaşatmıştı.

 

2 altın, 4 gümüş toplam 6 madalya
Erkekler kategorisindeki yarışlarda Milli Sporcumuz Muhammed Emin Bay ise, bin 500 ve 800 metrede dünya ikincisi olurken, şampiyonanın son gününde de muhteşem bir başarıya imza atarak 6 bin metre açık su yarışında Dünya Şampiyonu oldu. Bu sonuçlarla Paletli Yüzme Genç Milli Takımımız 2 altın, 4 gümüş olmak üzere toplam 6 madalya ile Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonluğu’nu tamamladı.

 

TSSF Başkanı Doç. Dr. Özen: “26 ülke arasında 6 kez bayrağımızı dalgalandırdılar”
Şampiyona boyunca Milli Takım kafilesine başkanlık eden Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, “Milli Takım sporcularımız harika işlere imza attı. Ülkemize 2 Dünya Şampiyonluğu ve 4 Dünya İkinciliği mutluluğunu ve gururunu yaşattılar. Ülkemizin bayrağını 26 ülkenin arasında 6 kez dalgalandıran Ceren ve Muhammed’i tüm kalbimle alkışlıyorum. Ayrıca Milli Takımı’mızdaki tüm sporcularımızı verdikleri mücadelelerden dolayı kutluyor, antrenörlerini ve her türlü fedakârlığı göstererek yanlarında olan ailelerini tebrik ediyorum. TSSF çatısı altında kelimenin tam anlamıyla başarının tarihini yazdılar” dedi.

 

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, sualtı sporlarında son dönemde dünya şampiyonluklarının kazanılmasında Spor Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na da verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen başkanlığında ve Özgür Alemdar, Ali Göz, Alper Erkmen ve Kamil Esen antrenörlüğündeki Paletli Yüzme Genç Milli Takımı’mızda 8 erkek ve 8 bayan sporcu Dünya Şampiyonluğu’nda yarıştı.

Bu haber toplam 2832 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.