1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Armatörlerden iklim hedefleri için tarih uyarısı
Armatörlerden iklim hedefleri için tarih uyarısı

Armatörlerden iklim hedefleri için tarih uyarısı

Avrupalı armatörler, iklim hedefleri için belirlenen 2016 son tarihinin gerçekçi olmadığı görüşünde mutabakata vardı.

A+A-

İMEAK DTO AB Bülteni'nde yer alan habere göre; Avrupalı armatörler, Aralık ayında Paris’te gerçekleştirilecek olan COP 21 toplantısına Avrupa Parlamentosu delegasyonu için yetki veren ve bir uyarı çağrısı yayınlayan Avrupa Parlamentosu kararını dikkate aldı. Avrupa Parlamentosu Üyeleri, küresel bir politika çerçevesi geliştirmek üzere tüm tarafları IMO ile çalışmaya ve 2 derece kuralı ışığında önemli azaltımları başarmak için 2016 yılı bitmeden önce uygun hedefleri belirlemek amacıyla tedbir almaya davet etti. Karara ilişkin olarak yorum yapan ECSA Genel Sekreteri Patrick Verhoeven, Avrupa Parlamentosu’nun uluslararası deniz taşımacılığı için küresel bir çözümün önemini kabul ediyor olmasından ve IMO’ya güvenoyu vermesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

SON TARİH GERÇEKÇİ DEĞİL

Ayrıca Verhoeven, Avrupa Parlamentosu Üyeleri tarafından kabul edilen 2016 son tarihinden endişe duyduklarını, IMO’nun bu kadar kısa süre içerisinde bir çözüm bulmasını beklemenin gerçekçi olmadığını belirtti. Kesin bir son tarih için Avrupa’nın tek taraflı bir baskısının zararlı olacağını vurgulayan Verhoeven, uluslararası bir endüstri olan deniz taşımacılığı için küresel kurallara olan ihtiyacın altını çizdi. 

ECSA’nın Güvenlik ve Çevre Müdürü Benoit LOICQ de “2016 son tarihi AB düzeyinde atılan adımlarla uyumlu değildir. AB, son derece kesin bir son tarih için baskı yaparak esasen IMO prosedürünün altını oyacaktır. AB İzleme, Bildirme ve Doğrulama (MRV) Kuralının, denizciliğin küresel CO2 emisyonlarındaki gerçek payının belirlenmesini sağlayarak küresel (IMO düzeyinde) bir çözüme doğru aşamalı bir yaklaşımın ilk adımı olması planlanmıştır. Kabul edilen eylem planı, denizcilik endüstrisinden kaynaklanan CO2 emisyonlarının 2018 yılında (Avrupa Parlamentosu Üyelerinin savundukları son tarih olan 2016’dan iki yıl sonra) gerçek bir resmini sunarak başlayacaktır. Eğer geriye döner ve veri toplama safhasını büsbütün atlarsak, gerçekçi ve adil hedefler koymamız nasıl mümkün olabilir? Küresel bir CO2 izleme ve bildirme sözleşmesi halihazırda IMO’da geliştirilmektedir ve biz AB MRV Kuralı’nın IMO aracı ile uyumlaştırılmasının temel gereksinim olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

ViraHaber.com
Bu haber toplam 3822 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.