1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. HMCS Fredericton savaş gemisi, mülteciler için hareket etti
HMCS Fredericton savaş gemisi, mülteciler için hareket etti

HMCS Fredericton savaş gemisi, mülteciler için hareket etti

Türkiye ile Almanya'nın talebi üzerine Ege'de görevlendirilen NATO, ilk devriye gemisini bugün gönderdi. Kanada'ya ait savaş gemisi HMCS Fredericton, Ege'ye doğru harekete geçti.

A+A-

Ege Denizi’nde bir süreden beri devam eden ve yüzlerce kişinin boğularak ölümü ile sonuçlanan mülteci kaçakçılığına karşı NATO devreye girdi.

Bu kapsamda Kanada Deniz Kuvvetleri’ne bağlı HMCS Fredericton savaş gemisinin, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı General Philip Breedlove’ın emiri üzerine, Ege’deki mülteci kaçakçılığını önleme görevi için yola çıktığı bildirildi.

Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan: Amacımız insan kaçakcılığını önlemek

NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Brüksel’de bulunan Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan, NATO misyonu kapsamında görev yapacak olan savaş gemilerinin, Ege sularındaki sahil güvenlik ve emniyet güçlerinin operasyonlarına destek vereceğini açıkladı. Bakan Sajjan görevin, Ege Denizi’ndeki insan kaçakçılığını önleme amaçlı olduğunu kaydetti.

NATO’nun internet sitesinden de duyurulan göreve Kanada’nın HMCS Fredericton Fırkateyni’nin yanısıra, Almanya’dan Bonn ve Türkiye’den de Barbaros fırkateynleri katılıyor.

6 Hafta'da 409 göçmen Ege Denizi'nde hayatını kaybetti

Öte yandan Uluslararası Göç Organizasyonu (IOM)’nun verilerine göre, sadece bu yılın ilk 6 haftalık döneminde Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışan mültecilerden 409’u Ege Denizi sularında yaşamını yitirdi.

İnsan kaçakçılarının, kapasitelerinin çok üzerinde mülteci yükledikleri teknelerle gerçekleştirdikleri insan ticaretinden büyük paralar kazandıkları biliniyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7436 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.