1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. IMO’dan ‘Balast Suyu Yönetimi Sözleşmesi’ çağrısı
IMO’dan ‘Balast Suyu Yönetimi Sözleşmesi’ çağrısı

IMO’dan ‘Balast Suyu Yönetimi Sözleşmesi’ çağrısı

Balast Suyu Yönetimi Sözleşmesi’nin yürürlüğe girmesi için daha fazla ülkenin onayının gerektiği bildirildi. IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, diğer ülkelere de sözleşmeyi kabul etme çağrısında bulundu.

A+A-

IMO'nun eski genel sekreteri Koji Sekimizu, Balast Suyu Yönetimi Sözleşmesi'ni kabul eden tüm ülkelere 2015 yılının son günlerinde çağrıda bulunarak güncel tonaj rakamlarını IMO'ya bildirmelerini talep etmişti.

Balast suyu Yönetimi Sözleşmesi'nin yürürlüğe girmesi için gereken %35'lik tonaj oranına ulaşılıp ulaşılamadığını anlamak için başlatılan bu süreç, geçtiğimiz günlerde tamamlandı. IMO Genel Sekreterliği'nin resmi web sitesinde yapılan açıklamaya göre, Sözleşme'yi şu ana kadar 47 ülkenin kabul etmesine rağmen bu ülkelerin dünya ticaret filosundaki payı toplam %34.35 olduğundan, Balast Suyu Yönetimi Sözleşmesi'nin yürürlüğe girme tarihi henüz kesinleşmedi.

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, gerekli yasal değişikliklere yönelik çalışmaların başlatılabilmesi için sözleşmenin yürürlüğe girme tarihinin kesinleşmesinin elzem olduğunu hatırlatarak diğer ülkeleri de sözleşmeyi kabul etmeye davet etti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7328 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.