1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. İnebolu Tersanesi'nde yüzer havuzun boyu uzatıldı
İnebolu Tersanesi'nde yüzer havuzun boyu uzatıldı

İnebolu Tersanesi'nde yüzer havuzun boyu uzatıldı

İnebolu tersanesinde yüzer onarım havuzunun boyu uzatılarak kapasitesi arttırıldı. Tersane yönetim Kurulu başkanı Karavelioğlu 'Artık 140 metrelik gemileri de İnebolu'da onarıma alabileceğiz' dedi.

A+A-

İnebolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karavelioğlu,  Karadeniz'deki tüm kanal gemilerine hizmet verecek kapasiteye ulaştıklarını söyledi.

Havuzun boyunu 18 metre eklemeyle 118 metreye çıkardıklarını belirten Karavelioğlu, 'Bunu yapmakla kanal gemisi bazında yüzde 50 olan Karadeniz filosu kapasitesini yüzde 100'e çıkardık. Dolayısıyla bir filonun yarısını alıp yarısını alamamak gibi bir sorunla karşı karşıyaydık. Bunu aştık.' dedi.

Havuzdaki kapasite arttırımının ardından Panama bandıralı 132 metrelik iki geminin onarım için İnebolu Limanı'na geldiğini dile getiren Karavelioğlu, 'Bu gemiler daha önce Tuzla'daki tersanelere gitmek zorunda kalıyordu. Artık 140 metrelik gemileri de İnebolu'da onarıma alabileceğiz. Sürekli tanıtma faaliyetlerimiz devam ediyor. Sürekli Ukrayna'ya gidiyoruz.' diye konuştu.

Karavelioğlu, şöyle konuştu: 'Bu arada maalesef uçak krizinden dolayı Rusya'ya pek fazla gidemez olduk. Sebebi de bizde değil, şu anda politik olarak Rus filolarının Bulgaristan ve Romanya'ya yönlendirilmesi. Fakat bir yumuşama olacağını umut ediyoruz. Rusya'nın da Türkiye'ye müthiş ihtiyacı var. Rusya, bu işten daha da zararlı çıkıyor. Sonuçta bu işin yumuşayacağına inanıyorum. Çünkü Bulgaristan ve Romanya, Rusya için bir çözüm değil. Hem fiyatları pahalı, hem de ağır iş yapıyorlar. Amatörlere zaman kaybettiriyorlar. Önümüzdeki aylarda bunu anlayıp tekrar Türkiye'ye dönmenin formüllerini arayacaklarını düşünüyorum.'

ViraHaber.com

Bu haber toplam 8663 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.