1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. TEOS MARİNA - TEOS SIĞACIK

  4. IOM Türkiye Şampiyonu Teos Marina’da belirlendi
IOM Türkiye Şampiyonu Teos Marina’da belirlendi

IOM Türkiye Şampiyonu Teos Marina’da belirlendi

Teos Marina; Türkiye Yelken Federasyonu'nun düzenlediği, Göztepe Yelken Kulübü’nün katkılarıyla yapılan IOM Türkiye Şampiyonası’na (1 Metre Sınıfı radyo kontrollü model yat yarışı) ev sahipliği yaptı.

A+A-

Türkiye Yelken Federasyonu Uluslararası 1 metre sınıfı (IOM) Türkiye Şampiyonası Teos Marina’da gerçekleştirildi. 3 gün süren ve 26 sporcunun mücadele verdiği 19 etaplı yarışın sonunda, Galatasaray adına yarışan Orkun Anaoğul üçüncü, İstanbul Yelken Kulübü adına yarışan Kaya Dinar ikinci, Galatasaray adına yarışan Sami Efegil ise Türkiye Şampiyonu oldu.

Teos Marina; Türkiye Yelken Federasyonu'nun düzenlediği, Göztepe Yelken Kulübü’nün katkılarıyla yapılan IOM Türkiye Şampiyonası’na (1 Metre Sınıfı radyo kontrollü model yat yarışı) ev sahipliği yaptı. 1 metre sınıfı model yatların yarışı marina içinde oluşturulan parkurda gerçekleşti.

Radyo Yelken Branşı Komite Başkanı ve aynı zamanda yarışçı olan Levend Gürkan, “Teos Marina ve Göztepe Yat Kulübü’nün ev sahipliğinde bu yılki en büyük yarışımız olan Türkiye Şampiyonası’nı gerçekleştirdik. Bu yılki şampiyonluk yarışı bu güne kadar en fazla katılımın olduğu Türkiye Şampiyonası oldu. 3 gün boyunca güzel bir parkurda, güzel bir rüzgarla, çok keyifli yarışlar yaptık. İlk defa bir marinada yarış gerçekleştirdik. Bu yarışın marinanın içinde olması bizim için bir soru işaretiydi. Bizim rıhtıma yakın yarış yapabilmemiz ve temiz rüzgar alabilmemiz önemliydi. Bunu her yerde sağlayamıyoruz. Teos Marina’da yapılan bu yarışta, marina yönetiminin de çok büyük desteği vardı. İhtiyacımız olan alanı açabilmek için ciddi bir efor sarf ettiler. Teknelerin yerlerini değiştirerek, bize rahat yarış yapabileceğimiz bir parkur alanı sağladılar. Parkur güzel olunca, Sığacık’ın meşhur rüzgarıyla 3 gün boyunca peş peşe yarışlarımızı tamamladık. İzmir’in iyi rüzgarları sebebiyle bu bölgelerde daha sık yarışlar yapmak istiyoruz” diye konuştu.

İstanbul, İzmir, Mersin, Zonguldak Ereğli ve Adana’dan yarışmacıların katıldığı organizasyonun ödül töreninde, ilk 3 derecede yer alan sporculara el işçiliği ile özel olarak üretilen kupalar verildi. Üçüncü olan Orkun Anaoğul’a  yarışma hakemi Murat Evlek, ikinci olan Kaya Dinar’a Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü, birinci olan Sami Efegil’e ise Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yenigün kupasını takdim etti.

4-061.jpg

5-037.jpg

1-094.jpg

teos-001.jpg

teos1.jpg

teos2.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5945 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.