1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Irak'tan, yabancı petrol şirketlerine "IKBY" uyarısı
Irak'tan, yabancı petrol şirketlerine "IKBY" uyarısı

Irak'tan, yabancı petrol şirketlerine "IKBY" uyarısı

Irak Petrol Bakanlığı, yabancı petrol şirketlerin, IKBY ile herhangi bir petrol ve doğal gaz anlaşması yapmaktan kaçınmaları gerektiği uyarısında bulundu.

A+A-

Irak Petrol Bakanlığından dün (19 Ekim'de) yapılan açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile yapılacak anlaşmalara karşı petrol şirketlerine uyarıda bulunuldu. Bakanlık, yabancı şirketlerin, IKBY ile herhangi bir petrol ve doğal gaz anlaşması yapmaktan kaçınmaları gerektiğini bildirdi.

Bağdat'ın bilgisi olmadan gerçekleştirilecek olası anlaşmaların, Irak'ın egemenliği ve anayasasının ihlali anlamına geleceği belirtilen açıklamada, uluslararası normların da bu konuda açıkça ortada olduğu kaydedildi. Petrol ve doğal gaz anlaşmaları konusunda ülkede yegane yetkilinin Irak Petrol Bakanlığı olduğu aktarılırken, olası anlaşmazlıklar ve Irak'ın zenginliklerinin korunması maksadıyla ulusal ve uluslararası mahkemelere konuyla ilgili başvuru hakkının mahfuz tutulduğu ifade edildi.

Rusya'nın devlet kontrolündeki petrol şirketi Rosneft'in dün, IKBY ile Kuzey Irak bölgesindeki 5 blokta petrol keşfine başlanması yönünde anlaşmaya vardığı bildirilmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 2963 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.