1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. "Işık Salı" Haliç'e Geliyor
"Işık Salı" Haliç'e Geliyor

"Işık Salı" Haliç'e Geliyor

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, İDO'nun da destekleriyle benzersiz bir sanat eserine daha ev sahipliği yapacak. Bu İstanbul için bir ilk olacak.

A+A-

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, İDO’nun, Borusan Güç Sistemleri, Avusturya Kültür Ofisi, Herber-Hausner, Sobolak ve Enerjisa işbirliğinde destek sağladığı projeyle, benzersiz bir sanat eseri daha kazanıyor.

Avusturyalı Işık Sanatçısı Waltraut Cooper’ın “Işık Salı” adlı eseri, İstanbul’da ilk kez sahne alacak Viyana Filarmoni Orkestrası eşliğinde Haliç’e açılıyor.

İstanbul'da modern yolculuk kültürünü yaratan İDO, kentin kültür, sanat ve sosyal yaşamına desteğini sürdürüyor. İDO’nun Borusan Güç Sistemleri, Avusturya Kültür Ofisi, Herber-Hausner, Sobolak ve Enerjisa, işbirliğinde destek sağladığı proje kapsamında, Avusturyalı ünlü Işık Sanatçısı Waltraut Cooper’ın “Işık Salı” adlı eseri sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Dünyanın pek çok ülkesinde kamu binalarına ve kamusal alanlara yapmış olduğu ışık enstalasyonları ile tanınan Cooper, “Işık Salı” projesi ile Haliç’i, renklerin tılsımlı ışığıyla buluşturuyor. Haliç Kültür ve Kongre Merkezi önünde sergilenecek olan “Işık Salı”, direkler ile birbirine bağlanan ve her biri mavi ya da yeşil ışık ile aydınlatılan sallar aracılığıyla, yazılı mesajı önce sayıya, sonrasında ise estetik bir objeye dönüştürerek, sanata farklı bir yorum getiriyor.

Viyana Filarmoni Orkestrası ilk defa İstanbul’a geliyor

23 Haziran- 1 Aralık tarihleri arasında İDO’nun teknik desteğiyle Haliç’te sergilenecek olan “Işık Salı”nın açılışı, Avrupa klasik müziğinin mihenk taşı kabul edilen Viyana Filarmoni Orkestrası konseriyle gerçekleşecek.

Viyana Belediye Başkanı Renate Brauner’ın de katılacağı açılışta, İstanbul Müzik Festivali kapsamında ilk kez İstanbul’da sahne alacak olan Viyana Filarmoni Orkestrası, dünyanın önde gelen şeflerinden Riccardo Muti yönetiminde, İstanbullulara eşsiz bir gece yaşatacak.

 

 

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 1078 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.