1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İskenderun'dan dualarla ayrıldılar
İskenderun'dan dualarla ayrıldılar

İskenderun'dan dualarla ayrıldılar

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında, çeşitli inşaat malzemelerinin bulunduğu gemi, Hatay'ın İskenderun Limanı'ndan ayrıldı.

A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında, çeşitli inşaat malzemelerinin bulunduğu gemi, Hatay'ın İskenderun Limanı'ndan ayrıldı. İHH Kafkasya Koordinatörü Mehmet Özkaya, "Gazze" gemisinin yaklaşık 2 bin 800 ton inşaat demiri, 50 ton fayans ve seramik yapıştırıcısı ile alçı ve çimento yüküyle sabaha karşı İskenderun'dan ayrıldığını belirtti. Özkaya, diğer yerlerden gelenlerin önce Kıbrıs adası açıklarında buluşacaklarını belirterek, "Bu kapsamda, Türkiye'den 8, Avrupa'dan 7 olmak üzere toplam 15 gemi Gazze'ye hareket edecek. Gemiler tamamen insani yardım taşıyacak" dedi.

Dışişleri'nden İsrail'le Ultimatom

Öte yandan, Türk hükümetinin dün İsrail yönetimine gizli bir mesaj göndererek, eğer Türkiye'den Gazze'ye giden yardım gemilerinin 27 Mayıs'ta bölgeye erişimi İsrail Deniz Kuvvetleri tarafından engellenirse, Türk tarafının da misilleme yapacağını ifade ettiği duyuruldu. İsrail'in DEBKAfile isimli sitesinin ordu ve istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin ilettiği iddia edilen mesajı "ültimatom" olarak nitelendirildi.

 

 

Yeni Şafak

Bu haber toplam 907 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.