1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İsrail'den Misilleme
İsrail'den Misilleme

İsrail'den Misilleme

İsrail, Mavi Marmara gemisinin de içinde bulunduğu yardım filosunun Rum kara sularını kullanmasına izin vermeyen Rum yönetimini, Kıbrıs’a “Kıbrıs’taki Türk işgaline hayır” isimli gemi göndererek ödüllendirecek.

A+A-

İsrail’in, Gazze’ye yardım gemilerinin gönderilmesiyle tırmanan Türkiye-İsrail arasındaki gerginliği Kıbrıs’a taşımayı planlıyor. İsrail’in “Kıbrıs’taki Türk işgaline hayır” isimli bir gemiyi Kıbrıs’a göndereceği öne sürüldü.

Milliyet Gazetesi'nden Sefa Karahasan'ın haberine göre; Türkiye-İsrail krizinden yararlanmak isteyen Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas da Papa 16. Benediktus’ün adada olmasına rağmen, Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu’yu konu hakkında temaslar yapması amacıyla alelacele İsrail’e gönderdi. Kipriyanu, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’la da bir araya gelecek.

Rum Yönetimi’ni ‘kutladı’
Rum Yönetimi, İsrail hükümetinin talebi üzerine, Mavi Marmara gemisinin de içinde bulunduğu yardım filosunun Rum kara sularını kullanmasına izin vermemişti. İsrail de, Rumların bu tutumunu Kıbrıs’a gemi göndererek ödüllendirecek. Bu arada İsrail Savunma Bakanlığı da, yardım gemilerinin Rum kara sularına girmesine izin vermeyen Rum Yönetimi’ni “sorumlu tutumundan” dolayı kutladı.

Rum Fileleftheros gazetesi de, İsrail’de yayımlanan “Jerusalem Post” gazetesine dayandırdığı haberinde, Gazze’ye giden gemilerin ardından, İsrail’den de Kıbrıs Rum Kesimi’ne yönelik bir gemi filosunun yola çıkacağını, filonun vermeyi amaçladığı mesajın Kıbrıs’taki “sözde Türk işgalinin sona ermesi” şeklinde olacağını yazdı.

Habere göre, gelecek hafta İsrail’den yola çıkacak olan gemi filosunda, eski İsrailli milletvekili Alex Goldfarb ve Meretz partisi aktivisti Pinhas Har Zahav da yer alacak. Gazete, Kıbrıs’taki “Türk işgalinin bitmesi ve Kıbrıs’ın Kuzey Kesimi’nin yeniden Kıbrıs Cumhuriyeti’yle birleşmesi” talebiyle yola çıkacak filonun KKTC’ye mi yöneleceğinin henüz belli olmadığını belirtti. Filonun maddi finansmanının ise adı açıklanmayan zengin bir İsrailli işadamı tarafından sağlanacağı kaydedildi.

Merkez büro kapanıyor
Bu arada, Gazze kuşatmasını yarmaya çalışan girişimlerden Özgür Gazze Hareketi, Rum Kesimi’ndeki merkez bürosunu Londra’ya taşıyacağını bildirdi. Hareketin sözcüsü Greta Berlin, Kıbrıs Rum Kesimi’nin kıyılarından Gazze’ye yardım gemisi gönderilmesini yasaklaması nedeniyle merkez bürosunu kapatma kararı aldıklarını söyledi.

Gerçekgündem

Bu haber toplam 871 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.