1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. “İstanbul Boğaziçi Bulvarı” için çalışmalar başladı
“İstanbul Boğaziçi Bulvarı” için çalışmalar başladı

“İstanbul Boğaziçi Bulvarı” için çalışmalar başladı

İstanbul’un iki yakasını altıncı kez denizin altından birbirine bağlayacak, Üsküdar-Kabataş arasında iki kilometre uzunluğundaki yayaların ve bisikletlilerin geçeceği “İstanbul Boğaziçi Bulvarı” için sondaj çalışmalarına start verildi.

A+A-

Proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın, ustalık dönemi vaatlerinden biriydi. İBB şirketlerinden BİMTAŞ, “Taahhüt Altında Bulunan Kabataş-Üsküdar Arası Boğaz Geçiş Yaya Tüneli Deniz ve Kara Sondajlarının Yapılması Hizmet Alım İşi” adı altında yaptığı sondaj ihalesini, merkezi Ankara’da bulunan Envy Enerji ve Çevre Yatırımları A.Ş. 7 milyon 500 bin liraya üstlendi.

Mart 2017’ye kadar sondaj çalışmaları tamamlanacak

13 Aralık’ta sözleşme imzalayan şirket, sondaj çalışmalarını 12 Mart 2017’ye kadar tamamlayacak. Envy Enerji firmasının, “A” grubu hisselerinin tamamını geçtiğimiz Haziran ayında, Fransız firma Assystem SA satın almıştı. “B” grubu hisselerinin çoğunluğu ise Osman Selçuk Yahşi’ye ait.

Yapılacak tünel 2 katlı olarak inşaa edilecek

Kadir Topbaş’ın 2019 yılında sona erecek üçüncü dönemi bitene kadar hayata geçirmeyi planladığı, denizin 20 metre altından geçecek iki katlı yaya tünelinin üst katından yayalar ve bisikletliler geçecek. Alt katından ise lastik tekerlekli, elektrikli araçlar yolcu taşıyacak.

Haber: Fatma Aksu / Hürriyet

Bu haber toplam 3746 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.