1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. İstanbul İHA'lar ile koruma altında
İstanbul İHA'lar ile koruma altında

İstanbul İHA'lar ile koruma altında

İstanbul kıyılarını korumak için İHA'lar da devreye girdi.

A+A-

İstanbul'un kıyılarına korumak için, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, denizi kirletenlere karşı insansız hava aracı da kullanıyor.

Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Karadeniz'den Ambarlı açıklarına kadar havadan ve denizden düzenli kontrol yapıyor.Ekipler, sert ve evsel atık deşarjı, pis balast, petrol türevi, sintine basılması, tehlikeli madde ve kimyasallarla denizin kirletilmesini önlemek ve ihlalleri belirleyerek lüzumlu idari yaptırımları uygulamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

İHA'lara, bilhassa gemilerin demirleme, bağlama ve bekleme yerleri, balıkçı barınakları, marinalarıyla kıyıya, iskele ve rıhtımlara bağlı bekleyen deniz araçlarına yönelik denetimlerde başvuruluyor. Deniz araçlarından alınan numuneler, nihai teknolojiyle donatılmış laboratuvarda testten geçiriliyor. Numunelerin kirletici özelliğinin tespit edilmesi halinde sorumlulara lüzumlu ceza uygulanıyor.

"19 gemiye toplam 500 bin tl ceza uygulandı"

Alarçin, uyguladıkları idari cezaların tahsilatlarının yaklaşık yüzde 95 oranında gerçekleştiğine dikkati çekerek, "Yetki sınırlarımız içerisinde öncelikli olarak gemi bekleme-demir bölgeleri, boğaz hattı ile marina ve balıkçı barınaklarında deniz kirliliği yaptığını tespit ettiğimiz Türk veya yabancı bütün deniz araçlarına ceza işlemleri uygulanmaktadır. 2016 yılında 19 gemiye yekün 500 bin lira ceza uygulanmıştır." dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4828 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.