1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. İstanbul’a denizcilik heykeli geliyor
İstanbul’a denizcilik heykeli geliyor

İstanbul’a denizcilik heykeli geliyor

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde yapılan basın toplantısında İstanbul'a denizcilik heykeli yaptırılacağı bilgisi verildi.

A+A-

Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürü Cemalettin Şevli ve İstanbul Liman Başkanı Kaptan Mustafa Azman 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerinin ve İstanbul’da yapılması planlanan Denizcilik Heykeli’nin tanıtımını basın mensuplarına verdiği kahvaltılı toplantı ile yaptı.

 

Denizciliği anlatan bir heykel gerekli

İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Rahmi Aksungur’un yaptığı heykel modelin, basın mensuplarına göstererek, bu modelin daha sonra değişikliğe uğrayabileceği ve geliştirilebileceğini de vurgulayarak, heykelin son halinin tamamlandıktan sonra İstanbul’un çeşitli yerlerine yerleştirileceğini kaydetti. İstanbul’da denizcilik temalı bir anıtın gerekliliğine temas eden Şevli, “Baktığımız zaman denizci millet denizci ülke olduğumuzu anımsayacak bir heykel gerekli” dedi.  Heykelin boyutlarının henüz belirlenmediğini söyleyen Şevli, heykelin Boğaz’dan geçen gemilerin görebileceği büyüklükte olacağına işaret etti.  

 

Öte yandan yarın gerçekleştirilecek olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarına binayen açıklamalarda bulunan Bölge Müdürü, tüm basın mensuplarının bayramlarını tebrik ederek, “denizci millet denizci ülke hedefine daha da yaklaşıyoruz” dedi. Bu yıl 84. Yılının kutlanacağı bayramda özellikle halkın katılımının arttırılmasının amaç edindiklerini belirten Şevli, “Bu konuda her sene biraz daha iyiye gitmek istiyoruz. Her sene yapılan bu kutlamalar halka mal edilerek, denizcilik bilgisinin daha çok yayılması gerekir” dedi.

 

 

Denizcilik yaşar tarzı

İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman ise, bayram kutlamaları ile ilgili hazırlıklardan bahsederek, ilgili sivil toplum örgütlerini ve denizcilikle ilgili kurum ve kuruluşları, belediyeleri bir araya getirerek, halkın nasıl bu etkinliklere tevazu gösterebileceği konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Denizciliğin sadece bir meslek olmadığını aynı zamanda bir yaşam tarzı oluğuna işaret eden Azman, sektörün öneminden bahsederek, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın her geçek yıl daha güzel etkinliklere sahne olduğunu ve bununda devamının sağlanması konusunda ellerinden her şeyi yapacaklarını söyledi.

 

 

 

 

 

 

ViraHaber

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.