1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. 'İstanbul'da yazın susuzluk riski yok'
'İstanbul'da yazın susuzluk riski yok'

'İstanbul'da yazın susuzluk riski yok'

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, bu yaz susuzluk riski bulunmadığını belirterek, İstanbullulara buna rağmen suyu tasarruflu kullanmaları çağrısında bulundu.

A+A-

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), bu yaz susuzluk riskibulunmadığını belirterek, İstanbullulara buna rağmen suyu tasarruflu kullanmaları çağrısında bulundu.

İSKİ'den yapılan açıklamada, barajlardaki doluluk oranlarının, yaz aylarında İstanbul'un su sıkıntısı yaşamayacağını gösterdiği vurgulandı.

En olumsuz tabloları göz önünde bulunduran idarenin, hem yeni su kaynaklarını İstanbulluların hizmetine sunmak hem de var olan baraj rezervlerini daha verimli şekilde kullanmak için çalışmalarına devam ettiği kaydedilen açıklamada, "İstanbul için 2016 yazında susuzluk riski bulunmuyor. Ancak buna rağmen İstanbulluların suyu israf etmeden verimli kullanmaları büyük önem taşıyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İSKİ'nin çalışmalarına ve barajlardaki doluluk oranlarının yüksekliğine rağmen, her geçen gün artan su ihtiyacından hareketle suyun, israf edilmeden, verimli bir şekilde kullanılması gerektiği aktarıldı.

Barajlardaki doluluk oranları

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranının yüzde 85,31 olduğu bildirilen açıklamada, "Barajlardaki en yüksek doluluk oranı yüzde 95,80 ile Kazandere'de gerçekleşirken, diğer barajlardaki oranlar Darlık'ta yüzde 95,34, Ömerli'de 93,47, Terkos'ta 92,83, Pabuçdere'de 86,40, Istrancalar'da 79,44, Büyükçekmece'de 75,47, Alibey'de 74,83, Sazlıdere'de 58,96, Elmalı'da 58,02 olarak ölçüldü." bilgisi verildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2311 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.