1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İşte sağanak beklenen iller
İşte sağanak beklenen iller

İşte sağanak beklenen iller

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı verilen iller...

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre yağışlar ülkenin kuzey kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek. Yağışların öğle saatlerinde İstanbul'un Avrupa Yakası, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Samsun, Ordu, Tokat, Amasya, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, ülkenin batı kesimlerinde 2- 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle batı ve kuzeybatı, Akdeniz ile Güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile İstanbul'un Avrupa Yakasında kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı bulutlu olacak.

Akdeniz: Parçalı bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas ile Ankara'nın doğu ilçeleri) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların öğle saatlerinde Samsun, Ordu, Tokat, Amasya, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık olacak.

 

Akşam

Bu haber toplam 799 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.