1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. İşte Türk turizminin dibe vuruşunun resmi
İşte Türk turizminin dibe vuruşunun resmi

İşte Türk turizminin dibe vuruşunun resmi

Yolcu gemileri geçen yıl İzmir'de yanaşacak yer bulamıyordu. Bu yıl tek gemi gelmedi. Limandaki sessizliği anguslar bozdu.

A+A-

İzmir Limanı, bu yıla kadar lüks yolcu gemilerinin olmazsa olmaz durağıydı. Bazen günde 4 gemi birden yanaşıyor ve kente binlerce turist getiriyordu. Ancak bu yıl gemiler, güvenlik gerekçesiyle İzmir'i rotalarından çıkardı. Alsancak Limanı, büyük bir sessizliğe büründü. Bu sessizliği, Uruguay'dan ithal edilen angus cinsi sığırlar bozdu. Limana yanaşan 3 gemideki 32 bin angus, kamyonlarla çiftliklere gönderildi.

angus.jpg

Yılda 286 gemi, 510 bin yolcu geliyordu

Kruvaziyer (lüks yolcu gemisi) turizminin dibe vurmasında terör tehdidi kadar Alsancak Limanı'nın alt yapı sorunlarının da etkili olduğu belirtiliyor. Kentte kruvaziyer turizmi, 2003 yılında 5 gemi ve 3 bin 271 turistle başlamıştı. Bu sayı 2012'de 286 sefer ile 510 bin yolcuya ulaşmıştı. İzmir'e en çok yolcuyu getiren iki şirket, 2017'de de rotalarına İzmir'i eklemediklerini açıkladı. Liman alanında hediyelik eşya satan esnafın bir kısmı da işyerlerini kapattı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2838 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.