1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı
İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı

İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 7 Temmuz Cuma günü İTÜ Maslak Yerleşkesinde yapıldı.

A+A-

Mezuniyet Töreni programına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin, İTÜ – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, DTO Meclis Başkan Yardımcısı M. Faruk Ürkmez, GMO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı, GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, GİSBİR Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Özokutucu, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, denizcilik sektörü temsilcileri, mezunların aileleri ve mezun olan öğrenciler katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni programının açılış konuşmasını İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin yaptı. Prof. Dr. Ergin, “Bugün mezuniyet törenimizi onurlandıran başta Müsteşarımız Suat Hayri Aka beyefendi olmak üzere, devletimizin ve sektörümüzün değerli mensuplarına huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizde gemi inşaatı eğitimi, İTÜ’nünde temeli oluşturan Mühendishane-i Bahr-i Hümayun diğer bir adıyla ‘İmparatorluk Deniz Mühendishanesi’ ile 1773 yılında başlamıştır. Böylesi köklü geçmişe sahip olan Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nin bir mezunu olmanın haklı gururunu yaşamaktasınız. Hedeflerinize ulaşmada size yolunuzu aldığınız eğitim, iradeniz, özgüveniniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze şüphesiz pek çok engel çıkacaktır, ancak sizler sorumluluklarınızı unutmayarak ve yılmayarak engelleri aşacaksınız. Hayatınızın bu yeni döneminde şansınız bol, yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Fakülte Birincisi Mehmet Keleş, “Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Burada ki başarılarımı çok kolay kazanmadım ve gerçekten bugün bu hedefe ulaşmak için çok çalıştım. Artık önümüzde yeni umutlar ve hedefler var. İnanıyorum ki önümüzde güzel bir gelecek bizleri bekliyor. Birlik ve beraberliğimizin bozulmadığı günlere ulaşmak dileğiyle. Hepinize başarılar diliyorum. Sağlıcakla kalın” dedi.

Keleş'in ardından kürsüye gelen GMO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı, “Öncelikli olarak şuan kendim mezun olmuş gibi heyecanlıyım, aranızda olarak mezuniyet heyecanınızı paylaşmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Meslektaşlarım, bugün hayatınızda çok önemli bir aşamayı bitirmiş meslek hayatınıza başlamış bulunuyorsunuz sizleri tebrik ediyorum. Tabi ki bu başarı sizlerin görünse de asıl başarı sizleri bugünlere taşıyan ailelerinizindir. Asıl teşekkür ve tebriki ailelerinize etmek istiyorum. Değerli hocalarımız ve okul personelimiz bu pırlanta gibi gençleri yetiştirdiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bütün hayatınız boyunca bir aileniz oldu, bu kimi zaman anneniz babanız kimi zaman okuduğunuz okullardaki hocalarınız oldu, başınız ağrısa yanına gittiniz şimdi meslek hayatınıza başlıyorsunuz. Sizi iş hayatında destekleyecek, yol gösterecek donanımınızı arttıracak yeni bir aileye ihtiyacınız var işte bu aile Gemi Mühendisleri Odası’dır. Ailenize hoş geldiniz.” ifadelerini kullandı.

İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni programına katılan UDHB Müsteşarı Suat Hayri Aka yaptığı konuşmasında, “12 yıl boyunca ders vermek suretiyle, hizmet etme onuruna eriştiğimi düşündüğüm İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı Fakültesi’nin yeni bir mezuniyet töreninde tekrar sizlerle birlikte olduğum için büyük bir memnuniyet içindeyim. Tüm mezunlarımızı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Türkiye hakikaten bu fakülte perspektifinden bakıldığında, çok özel bir dönem geçiriyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin son 15 yılda toplam kamu yatırımlarının en büyük ortalama ile yüzde 50’sini yönetmiş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapmış ve bugünde yaklaşık 1 yıllık sürede Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak hizmet veren Sn. Binali Yıldırım bu okul mezunudur. Uzun yıllar bakanlık bünyesinde, bürokraside, arkasından parlamentoda görev yapmış ve bir yılı aşkın süredir Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak hizmet veren Sn. Bakanımız Ahmet Arslan yine bu okul mezunudur. Ben her ne kadar komşu okul, kardeş okul Denizcilik Fakültesi’nden de mezun olmuş olsam da 12 yıl boyunca oluşan bağım nedeniyle kendimi de kesinlikle bu camianın ve bu okulun mensubu olarak ahdediyorum. Dolayısıyla beni de kabul ederseniz bu okul mezunudur. Türkiye’nin bir hedefi var, bu hedef Denizci Millet Denizci Ülke’dir. Türkiye bu hedefe emin adımlarlar ilerliyor. Bu hedefe Türkiye’yi götürecek olan, denizciliğimizi ve sektörümüzün teminatı ve geleceği niteliğindeki siz değerli gençlersiniz” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet Töreni programına katılım sağlayan UDHB Müsteşarı Suat Hayri Aka ve DTO Meclis Başkan Yardımcısı M. Faruk Ürkmez’e İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nce hazırlanan teşekkür plaketleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin tarafından takdim edildi.

Mezuniyet Töreni programında dereceye giren fakülte öğrencilerine ödülleri UDHB Müsteşarı Suat Hayri Aka tarafından, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü En Başarılı Projesi Sertifikaları ise öğretim görevlileri tarafından öğrencilere takdim edildi.

Tören, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

itu_gidb_mezuniyet_2017_fotogaleri.JPG

Haber & Fotoğraflar: Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Bu haber toplam 7827 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.