1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzmir-Trablus birbirine bağlanıyor
İzmir-Trablus birbirine bağlanıyor

İzmir-Trablus birbirine bağlanıyor

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Libya ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için İzmir-Trablus arasında feribot seferleri düzenleneceğini söyledi.

A+A-

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden (TMB) oluşan bir heyetle Libya’ya bir günlük ziyaret gerçekleştiren Zafer Çağlayan, iki ülkenin ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında temaslarda bulundu. Bu çerçevede İzmir-Trablus feribot seferleri çalışmalarının hızlandırılması kararlaştırıldı.

Çağlayan, Libya’nın Çin’den sonra en güçlü müteahhitlik sektörüne sahip ülke konumunda olduğuna işaret etti. Bu çerçevede Türk müteahhitlerin Libya’dan 250 milyon dolarlık alacaklarına dönük somut gelişmeler olduğunu ve uzun görüşmeler sonucunda bu alacakların ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldığını aktardı. Libya’da önümüzdeki dönem yaklaşık 50 milyar dolarlık yatırım planlandığına işaret ederek, Libyalı meslektaşının Türk müteahhitleri bu projelere katılmaya çağırdığını vurguladı.

Çağlayan, ziyaretine ilişkin değerlendirmesinde, ?Türk müteahhitlik firmaları 2005 ve 2009 yıları arasında müteahhitlik ve müşavirlik hizmeti olarak Libya’da 192 proje üstlendi. Bu projelerin toplam tutarı 12,5 milyar dolardır. Sadece 2008 ve 2009 yıllarında üstlenilen proje değeri ise 8,3 milyar dolardır.

2008 yılında üstlenilen 37 projeye ilave olarak, 2009 yılında iş hacmi artış göstererek 79 oldu. Son iki yılda süren toplam proje sayısı 116’ye ulaştığı bilgilerini verdi.

 

Sondakika

Bu haber toplam 727 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.