1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. İzmit Körfezi eski temizliğine kavuştu
İzmit Körfezi eski temizliğine kavuştu

İzmit Körfezi eski temizliğine kavuştu

Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun gerçekleştirdiği incelemeler sonucunda, İzmit Körfezi ve Kandıra Karadeniz sahilinde 9 olan "A" sınıfı yüzme alanı 16'ya ulaştı .

A+A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, çevreye duyarlı çalışmalarla kentteki sahillerin her geçen yıl daha da temizlendiği, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca 2015'te 19 yüzme alanından 16'sının "A" sınıfı (Mükemmel), 3 yüzme alanının ise "B" sınıfı (İyi) kategoride olarak açıklandığı belirtildi.

Açıklamada, buna göre, İzmit Körfezi'nde, Karamürsel Altınkemer ve Dereköy plajları, Ereğli Defne, Ulaşlı, Bayramoğlu Ada Plajı, Bayramoğlu Kadınlar, Bayramoğlu Halk Plajı, TÜBİTAK MAM, Kandıra sahillerinde Cebeci, Kerpe, Bağırganlı, Kefken, Kovanağzı, Kumcağız ve Sarısu, Seyrek plajlarının "A" kalite plajlar kategorisine alındığı, Tavşancıl, Başiskele (Balıkçı Barınağı Batı) ve Darıca Denize Sevgi plajlarının ise "B" sınıfı olarak belirlendiği ifade edildi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun yaptığı değerlendirmede, Kocaeli'de yapılan çalışmalarla deniz kalitesinin her yıl daha da arttığı kaydedilen açıklamada, kurum tarafından yüzme sularına yönelik yapılan araştırmada da 2014'te 19 yüzme alanının 4'ü "C" sınıfı girebilir plaj, 6'sının "B" sınıfı ve 9 tanesinin de "A" sınıfıyken 2015'te "C" sınıfı yüzme alanının kalmadığı, 9 olan "A" sınıfı plaj sayısının 16'ya çıktığı kaydedildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin çevreye gösterdiği hassasiyet sayesinde artık İzmit Körfez'inde denize girilebildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Belediyemiz, deniz uçağı, deniz temizleme araçlarının yanı sıra, Körfez'e akan atık suların yüzde 99'unu arıtarak denize ulaştırmayı başardı. İzmit Körfezi 35 yıl önceki temizliğine ve güzelliğine tekrar kavuştu. Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıyla Kocaeli'yi Türkiye'nin en fazla atık su arıtma tesisi hayata geçiren kent haline getirmeyi başardı. Bu tesislerin 7'si ise ileri biyolojik arıtma tesisi olma özelliğini taşıyor."

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince halkın kullanımına açtığı plajlarda vatandaşların güvenli yüzebilmesi ve boğulma vakalarının önüne geçebilmek için 2005 yılından bu yana sahillerde ekiplerin haftanın 7 günü 24 saat görev yaptığı belirtildi.

Açıklamada, İzmit Körfezi'nin temizlenmesine yönelik çalışmalar sonucunda, Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ve Kandıra Cebeci Halk Plajı'nın mavi bayrak aldığı hatırlatıldı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2792 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.