1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Japon mühendisten Ata’ya saygı dalışı
Japon mühendisten Ata’ya saygı dalışı

Japon mühendisten Ata’ya saygı dalışı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ata’ya Saygı Gençlik Dalışı etkinliğine Osmangazi Köprüsü mühendisi Japon Yoshinori Moriwaki de katıldı.

A+A-

Kadıköy Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Etkinliklere Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve birçok sporcu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikler halk oyunu ekibinin gösterisiyle başlarken genç yaşlı, yüzlerce vatandaşın katıldığı bisiklet turu ile devam etti. Kalamış Atatürk Parkı’ndan start alan yaklaşık 12 kilometrelik parkurdan oluşan bisiklet turunda vatandaşlar pedallarını 19 Mayıs için çevirdi.

Ardından Derinlere Saygı Dalış Topluluğu, Marmara Üniversitesi Su Altı Topluluğu ile özel bir üniversitenin su altı topluluğu hep birlikte “Ata’ya Saygı Gençlik Dalışı” gerçekleştirdi. Atatürk’e duyduğu büyük sevgi nedeniyle dalış etkinliğine katılan Osmangazi Köprüsü mühendislerinden Japon Yoshinori Moriwaki ise vatandaşların ilgisini topladı.

kadikoy-belediyesi-ataya-saygi-genclik-dalisi.jpg

Kıyıdaki vatandaşların marşlar söyleyerek takip ettiği dalış ekibinin su altında hazırladıkları Atatürk’ün gözlerinin bulunduğu pankartı açması ise vatandaşlardan büyük alkış aldı. Sonrasında ellerinde Türk ve Japon bayrakları ile suda meşaleler yakan su altı dalış ekibinin gösterileri vatandaşların büyük beğenisi kazandı.

“Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun diyorum bende Atatürkçüyüm”

Atatürk’e olan sevgisi nedeniyle Kadıköy’deki etkinliklere katıldığını dile getiren Osmangazi Köprüsü’nün yapımında mühendis olarak çalışan Yoshinori Moriwaki, “Bugün öncelikle Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun diyorum,ben de Atatürkçüyüm. Çok seviyorum, şimdiye kadar tarihte dünyanın en güzel 5 liderinden bir tane diye düşünüyorum.Bugün çok güzel genç insanlarla beraber hareket yaptık” diye konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2500 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.