1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Japonya'ya verilen gemi siparişlerinde düşüş
Japonya'ya verilen gemi siparişlerinde düşüş

Japonya'ya verilen gemi siparişlerinde düşüş

Japonya Gemi İhracatçıları Birliği (JSEA) tarafından yapılan açıklamaya göre, gemi siparişlerinde düşüş yaşandı.

A+A-

Japonya Gemi İhracatçıları Birliği (JSEA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Japonya bu yılın haziran ayında mayıs ayına göre %44 düşüşle toplam ağırlığı 162.700 gros tona ulaşan ve tamamı yük gemisi olan 4 gemi siparişi aldı. Mayıs ayında yeni gemi siparişleri 8 adet olarak kaydedilmişti. Geçen yılın haziran ayında, Japonya'nın yeni gemi ihracatı sayısı 98 adet, bu gemilerin toplam ağırlığı ise 4,67 milyon gros ton seviyesinde yer almıştı. 

Bu yılın ilk yarısında, Japonya toplam ağırlığı 2 milyon gros tona ulaşan 39 adet gemi siparişi aldı. Böylelikle, 2015 yılının aynı dönemine kıyasla Japonya'nın aldığı sipariş tonajı %81,5 düştü.

Bununla birlikte, mayıs 957.038 gros ton ağırlığında 21 gemi ihraç etmiş olan Japonya, haziran ayında toplam 1,06 milyon gros ton ağırlığında 22 gemi ihraç etti. 2015 yılının haziran ayında ise ülkeden toplam 772.173 gros ton ağırlığında 20 gemi ihraç edilmişti.

Bu yılın ilk altı ayında ise Japonya tonaj olarak yıllık bazda %22,7 artışla 7,61 milyon gros ton ağırlığa sahip 177 gemi ihraç etti.

Kaynak: Steel Orbis

ViraHaber.com
 

Bu haber toplam 3655 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.