1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Jotun, Exposhipping'te denizcilere ISO 19030 standartını anlattı
Jotun, Exposhipping'te denizcilere ISO 19030 standartını anlattı

Jotun, Exposhipping'te denizcilere ISO 19030 standartını anlattı

Global denizcilik endüstrisini bir araya getiren Exposhipping fuarının ilk günü, Jotun ve DNV GL tarafından ortak verilen konferansa ev sahipliği yaptı, konferans armatörler tarafından yoğun ilgi gördü.

A+A-

Fuar kapsamında denizcilik sektörünü yakından ilgilendiren önemli konuların ele alındığı konferanslardan ilki, Jotun Global Satış Direktörü Stein Kjolberg ve DNV GL İş Geliştirme Müdürü Till Braun tarafından gerçekleştirildi. Kjolberg ve Braun katılımcılara, yeni ISO standartı 19030’un kapsamını anlattı.

Yeni standart, gemi dış kabuk ve pervane performanslarını iyileştiren çözümlerin etkinliğini ölçmek için geliştirildi. Uygulanmasının ise, gemilerdeki karbon gaz salınımlarında %10 azalma ve 30 milyar dolarlık ek yakıt tasarrufunu beraberinde getireceği öngörülüyor.

jotun_exposhipping.jpg

ISO 19030 standartında Jotun imzası

Yeni ISO 19030 standartının temelini oluşturan metodoloji Jotun’un “Hull Performance Solutions” konsepti örnek alınarak oluşturuldu. 2011 yılında pazara sunulan bu konsept, gemilerin belli bir zaman dilimi içerisindeki hız kayıplarını asgari seviyede tutarak, azami verimliliği elde etmek üzerine kurulu. Jotun’un Hull Performance Ölçüm Metodunda (JHPMM), pervaneye iletilen güç ile seyir hızı arasındaki değişiklikler ve bu değişikliklerin geminin enerji verimliliğine etkisi özel bir izleme sistemi ile takip ediliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2377 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.