1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kaderi "eko turizm" ile değişti
Kaderi "eko turizm" ile değişti

Kaderi "eko turizm" ile değişti

Bursa'nın dağ ilçesi Harmancık'ın kaderi BEBKA desteği ile farklı bir ivme kazandı.

A+A-

Bursa'nın dağ ilçelerinden olan ve ekonomisinin zayıflığı nedeniyle sürekli göç veren 6 bin 500 nüfuslu Harmancık'ın kaderi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle belediyece yaptırılan Eko Turizm Tesisleri'yle değişti.

İlçe, 700 metre yüksekliğinde dağ havasına sahip bir tepede yer alan, 30 metrekarelik 14 ahşap ev, organik sebzelerin kullanıldığı yöresel yemekleri sunan restoran, müze evi, yürüyüş ve bisiklet parkurları ile macera parkına sahip tesisler ile bir yılda 100 bin ziyaretçiyi ağırladı.

AA'nın haberine göre, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulunun aşçılık, turizm otelcilik, turizm seyahat ve pazarlama bölümleri öğrencilerine uygulama ile staj olanağı sağlamak amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

Eko turizm projesi
BEBKA'nın "eko turizm" programına dahil olduklarını anlatan Çetinkaya, şöyle dedi:

"Proje yazmak ve sunmanın ne olduğundan haberdar değildik. Belediye ve kaymakamlık olarak, ilkokul, ortaokul ve meslek yüksekokulu, hatta sokakta eli kalem tutan vatandaştan dahi görüş alarak yoğun bir çalışmaya başladık. Eko turizm projesini hazırladık ve onaylandı. Esas işlerimiz, bundan sonra başladı. Bu alan yaşanmaz bir haldeydi. Gerekli onayları aldıktan sonra işe başladık."

"Ilıcaksu Kaplıcaları" ile entegre olacak
Belediye Başkanı Çetinkaya, Bursa, Balıkesir ve Kütahya'nın kesişim noktasındaki ilçelerinin yıllardır göç verdiğini ancak projeyle Harmancık'ın yeni bir hayata merhaba dediğini söyledi.

İlçede tarihi "Ilıcaksu Kaplıcaları" bulunduğunu aktaran Çetinkaya, "Bu kaplıcalar, atıl durumda. Bursa Büyükşehir Belediyesi desteğiyle sondajı yapıldı ve çok güzel veriler elde edildi. Burada 43,4 derece sıcak su var. Oraya da yarı olimpik yüzme havuzları, tarihi Osmanlı hamamları yaparak, Eko Turizm Tesisi ile entegreli bir işletme yapacağız." dedi.

Çetinkaya, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından düzenlenen proje yarışmasına Bursa'yı temsilen katılacaklarını, Türkiye'de dereceye girmeleri halinde Slovakya'daki yarışmaya katılacaklarını da sözlerine ekledi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3267 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.