1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Kadın Kaptan "IMO Denizde Olağanüstü Cesaret Ödülü" sahibi oldu
Kadın Kaptan "IMO Denizde Olağanüstü Cesaret Ödülü" sahibi oldu

Kadın Kaptan "IMO Denizde Olağanüstü Cesaret Ödülü" sahibi oldu

Hindistan'ın ilk kadın kaptanı olan Radhika Menon, aynı zamanda "IMO Denizde Olağanüstü Cesaret Ödülü"nü alan ilk kadın kaptan oldu.

A+A-

Petrol ürünleri taşıyan 33,000 dwt'lik Sampurna Swarajya tankerinin (yapım yılı 1999) kaptanı Menon'a, 22 Haziran 2015 günü, Hindistan Hükümeti'nden makinesi arızalanan ve kötü hava koşullarından dolayı sürüklenmeye başlayan bir balıkçı teknesi olduğu bilgisi geldi. Teknedeki yedi balıkçıyı kurtarma emri alan Menon, mürettebatıyla birlikte, Bengal Körfezi'nde batmakta olan balıkçı teknesindeki yaşları 15 ile 50 arasında değişen yedi balıkçıyı üç girişimin ardından Sampurna Swarajya'nın güvertesine sağ salim çıkardı.

Menon, kurtarma operasyonunda gösterdiği kararlılık ve cesaretten dolayı IMO Konseyi tarafından "2016 Denizde Olağanüstü Cesaret Ödülü"ne layık görüldü.

radhika-menon.jpg

Ödül töreni 21 Kasım günü gerçekleşti ve Menon ödülünü IMO Genel Sekreteri Kitack Lim'in elinden aldı. Menon ödülünü alırken şunları söyledi: "Denizde zor durumda kalmış kişileri kurtarmak her denizcinin ve kaptanın görevi ve sorumluluğudur. Ben sadece bir denizcinin yapacağı şeyi yaptım. Anlık bir karardı ama riskleri değerlendirmeden harekete geçmedik. Ben sadece görevimi yaptım."

Kaynak:IMO

Bu haber toplam 27025 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.