1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Kanuni gemisinde Scania markası tercih edildi
Kanuni gemisinde Scania markası tercih edildi

Kanuni gemisinde Scania markası tercih edildi

Dentur Avrasya tarafından İstanbul deniz ulaşımında daha çağdaş, hızlı, güvenli ve konforlu hizmet vermek amacıyla tasarlanmış “double ended” - karaya iki taraftan yanaşabilen gemilerinin ilki olan “Kanuni” hizmete girdi.

A+A-

İstanbul Boğazı'nın iki yakasında yolcu taşımacılığı hizmeti ile ulaşım sorununa çözüm sunan Dentur Avrasya’nın hızlı, güvenli ve konforlu hizmet vermek amacıyla tasarlanan 14 adet “double ended” gemilerin ilki olan “Kanuni” 19 Temmuz 2017 Çarşamba günü boğazın mavi sularında basın mensuplarını ağırladı.

2 adet 13 litrelik 400 beygir gücünde Scania deniz motoru bulunan “Kanuni”nin tanıtım lansmanı, Doğuş Otomotiv Scania Endüstriyel ve Deniz Motorları Satış Müdürü Suna Türk Tuzcuoğlu ile Dentur Avrasya Grup Genel Müdürü Ünsal Savaşve diğer yetkililerin katılımı ile gerçekleşti.

basin-toplantisi-001.jpg

“Scania deniz motorları çevreci özelliği ile ön planda”

Scania Endüstriyel ve Deniz Motorları Satış Müdürü Suna Türk Tuzcuoğlu ise 24 saat yaşayan bir şehir olan İstanbul’da Dentur Avrasya’nında operasyonlarının kesintisiz devam ettiğini belirterek “Dentur Avrasya gemilerinde motorlar neredeyse hiç durmaksızın çalışıyor. Hizmetlerin kesintisiz devamı için gerek satış, gerekse servis anlamında Dentur Avrasya’nın çözüm ortağıyız. Scania deniz motorları, sahip olduğu yüksek güç, düşük yakıt tüketimi, ve kolay bulunabilir yedek parçaları ile işletme maliyeti avantajı nedeniyle en çok tercih edilen motorlar arasında yer almaktadır. Uzun ömürlü Scania deniz motorları, çevreci özellikleri ve düşük yakıt tüketimi sayesinde daha önce kullanılan teknelerdeki makinalara göre yüzde elli’ye yakın yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Dentur Avrasya ve Doğuş Otomotiv işbirliği ile İstanbullulara en güvenli ve konforlu yolculuğu sunacağımıza inanıyoruz” dedi.

suna-turk-tuzcuoglu-unsal-savas.JPG

“Sadece engellilerin değil tüm yolcuların emniyeti önemli”

Dentur Avrasya Grup Genel Müdürü Ünsal Savaş modern tasarımlı, daha hızlı, güvenli ve konforlu hizmet vermek amacıyla başlattıkları 14 adetlik double ended projesinin ilk gemisi olan “Kanuni” için şunları söyledi;

“Projemizin ilk gemisi olan Kanuni, gemiye iniş binişi kolaylaştırmak için özel tasarlanmış yolcu platformuna sahiptir. Yolculuk, ilk adımından itibaren ferah bir iç mekana sahip gemimizde keyifli bir hale dönüşmektedir. Yüksek manevra kabiliyetine sahip ‘Kanuni’gemimiz tasarımından dolayı ön ve arka taraftan kıyıya yanaşabilmekte, ayrıca tasarımı ile engelli yolculara kolay iniş-biniş imkanı sağlamaktadır.

Bu geminin diğer gemilerden farkı ise, ünivesiteler, PR şirketleri ve yolcularımız ile yapılan anketler sonucunda yapılandırılmıştır. Son 5 yıl içinde 20 adet yeni gemi yapmış bir firma olarak, yolcularımızın taleplerindeki değişiklikleri dikkate alarak projelendirmesi yapılmıştır.

scania-deniz-motorlari.jpg

Polonya’da yapılan havuz testlerimiz sonucunda en ekonomik tekne formuna ulaşabildik. Bu tekne formunu da hareket ettirebilecek en verimli makine burada tespiti edildi. Biz bu projeye başlarken, İstanbul siluetine uygun tasarlanmış, modern hatlara sahip yeni nesil gemilerimizde sessiz ve emisyon oranı düşük çevreci motorlar kullanmayı planladık. Bu kriterlerimizi fazlasıyla karşılayan da Scania ile çalışma kararı aldık.

Yaptığımız testler sonucu saatte 30 litre gibi çok ekonomik yakıt tüketim değerlerine ulaştık. Ayrıca Scania deniz motorlarının bakım aralıkları uzun, işletme maliyetleri düşük. Yeni Scania motorlarının güçlü tork değerleriyle, gemilerimizin manevra kabiliyeti artmış ve verilen tüm komutlara cevap verme süresi daha iyileşmiştir. Bu sayede yeni gemilerimiz mevcut gemilere göre yüzde 40 daha hızlı seyir yaparak Üsküdar - Beşiktaş arasını sadece 5 dakikada tamamlamaktadır. Bu işbirliğimizin ilk ürünü olan Kanuni gemimizin, İstanbul halkına hayırlı olmasını diliyoruz.”

dentur---kutu-haber.png

Haber: Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Bu haber toplam 6531 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum