1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Karton gemiler yarıştı
Karton gemiler yarıştı

Karton gemiler yarıştı

İçecek kartonlarının geri dönüşümünden elde edilen 'Yekpan' isimli levhalar kullanılarak yapılan karton gemiler Haliç'te yarıştı

A+A-

Tetra Pak ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından içecek kartonlarının Türkiye’de yüzde 50’ye varan geri dönüşüm oranını kutlamak üzere, ikinci karton gemiler etkinliği yapıldı. Sütlüce Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikle, geri dönüşüm teşvik edildiği gibi, çocuklara, çevre bilinci kazandırmak için kartondan yapılan gemiler Haliç'te kıyasıya yarıştı.

İkinci karton gemiler yarışmasına, Aroma, Aslanoba Gıda, Aynes, Dimes, Kay Süt, Pınar, Sütaş,Tamek, ve Tat, firmalarından ekipler katıldı. Karton gemiler, içecek kartonları ve içecek kartonlarının geri dönüşümünden elde edilen 'YEKPAN' isimli levhalar kullanılarak, gemi mühendisleri tarafından projelendirildi. İnşa edildikten sonra güvenlik ve sağlamlık testinden de geçirilen karton gemilerle Haliç’e açılan yarışmacılar, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Çocuklar içecek kutularından 'Kız Kulesi' yaptı

Çocukların da unutulmadığı ikinci karton gemiler etkinliğinde, ilköğretim okullarından katılımcı öğrenciler ve konukların çocukları için birbirinden güzel ve keyifli aktiviteler yapıldı. İçecek kartonlarından bir ‘Kız Kulesi’ enstalasyonu yapan çocuklar, daha sona ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ eğitimine de katıldı. Karton gemilerle yapılan yarışma sonrasında, dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

Hürriyet

Bu haber toplam 884 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.