1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Katar'dan IMO'ya deniz ablukasıyla ilgili mesaj gönderildi
Katar'dan IMO'ya deniz ablukasıyla ilgili mesaj gönderildi

Katar'dan IMO'ya deniz ablukasıyla ilgili mesaj gönderildi

Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Saliti, IMO Genel Sekreteri Lim'e ülkesine yönelik deniz ablukasıyla ilgili mesaj gönderdi.

A+A-

Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim es-Saliti'nin, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Kitack Lim'e bazı Arap ülkelerinin ülkesine yönelik deniz ablukasıyla ilgili mesaj gönderdiği bildirildi.

Katar Haber Ajansı QNA'ya göre, Katar'ın Londra Büyükelçisi Yusuf bin Ali el-Hatır'ın ilettiği mesajda, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'in, Katar'a denizden uyguladığı ablukanın denizcilik sözleşmelerine, özellikle de 1982'de imzalanan Birleşmiş Milletler (BM) Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne aykırı olduğuna yer verildi.

Haberde mesajla ilgili ayrıntılara yer verilmedi. 1948'de kurulan Londra merkezli IMO'ya üye 175 ülke bulunuyor. 

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan, ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 45265 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.