1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Kayıp denizaltı ARA San Juan için umutlar tükeniyor
Kayıp denizaltı ARA San Juan için umutlar tükeniyor

Kayıp denizaltı ARA San Juan için umutlar tükeniyor

Arjantin'de kayıp denizaltıyı bulmak için yürütülen çalışmalarda 5. gün geride kalırken Güney Atlantik'te pazartesi günü tespit edilen sinyallerin denizaltıya ait olmadığı bildirildi.

A+A-

Arjantin’de kayıp denizaltıyı bulmak için yürütülen çalışmalarda 5. gün geride kalırken Güney Atlantik’te pazartesi günü tespit edilen sinyallerin denizaltıya ait olmadığı bildirildi. 44 mürettebatla birlikte yaklaşık 430 km açıkta kaybolan ARA San Juan adlı denizaltısının elektrik kesintilerinden kaynaklanan sorunlar yaşadığı tahmin ediliyor.

Arama kurtarma çalışmalarına Amerikan donanmasının yanı sıra Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) da destek veriyor. Kötü hava şartlarının çalışmaları olumsuz etkilediği kaydedildi.

Diğer yandan, denizaltının dönmesi beklenen Buenos Aires’in güneyindeki Mar del Plata limanına mürettebat ve yakınları için destek mesajları asıldı.

Sadece 2 günlük oksijenleri kaldı

Güney Atlantik Okyanusu’nda 44 mürettebatıyla kaybolan denizaltıdan son gelen sinyallere göre belirlenen bölgedeki arama çalışmalarına ABD ve İngiltere de gemileriyle destek veriyor.

Arjantin'in ilk kadın denizaltı subayı 35 yaşındaki Eliana Krawczyk kayıp mürettebat arasında.

DIŞARIDAN HAVA ÇEKEBİLİRLER

Denizaltının su üzerinde olabileceği ihtimalinden dolayı havadan uçaklarla da tarama yapılıyor. Uzmanlara göre denizaltının suyun altında kalmış olma ihtimali yüksek. Bu durumda denizaltının dışarıdan temiz hava almasını sağlayan boru tertibatı snorkelle içeriye hava alınması mümkün. Ancak uzmanlar, denizaltının söz konusu tertibatı kuramayacak kadar derinde olabileceğini de vurguluyor.

Yetkililer harita üzerinden denizaltının nerede kaybolmuş olabileceğini tartışıyor.

BİR HAFTALIK OKSİJEN VAR

Eğer denizaltı, dışarıdan hava alamazsa içeride bir hafta yetecek kadar oksijen var. Denizaltının çarşamba gününden beri kayıp olduğu düşünülürse, bu senaryoda denizaltının içinde 44 mürettebat için sadece 2 günlük oksijen kalmış oluyor. Arjantin Donanma Sözcüsü Enrique Balbi, eğer müretebbat oksijensiz kalmazsa denizaltı içindeki erzağın bir ay yeteceğini söylüyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 5005 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.