1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Kent ve Yaşam Ödülleri' verildi
'Kent ve Yaşam Ödülleri' verildi

'Kent ve Yaşam Ödülleri' verildi

Yaşam Radyo'nun dağıttığı Kent ve Yaşam Ödülleri’ni törenle sahiplerini buldu.

A+A-

Uzun süredir Yaşam Radyo’da devam eden; Vira Dergisi Yayın Kurulu üyesi gazeteci Celal Toprak ile Leyla Üstel Çağatay’ın hazırlayıp sunduğu, daha yaşanabilir kentlerin mücadelesinin verildiği “Kent ve Yaşam” programı, bu yıl 6.’sı yapılan Kent ve Yaşam Ödülleri’ni 25 Mayıs 2010 tarihinde, Armada Otel’de yapılan bir törenle verdi.

Başarılı sivil toplum örgütü, barış, yerel yönetimde halka saygı, tarihe saygı, ekonomi, başarı öyküsü, medya, kültür sanat, kente katkı ve kent halkını bilgilendirme, kent markası, sosyal sorumluluk ile jüri özel ödülleri gibi dallarda verilen ödüller, Armada Otel’de ve 200 davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Yaşam Radyo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gürbüz,

“İstanbul’un arkeolojik ve tarihi değerlerle uyumlu, doğayla barışık, çevre ve ekolojiye duyarlı, kültürel çeşitliliği esas alan çağdaş ve modern bir kent olmasını istiyoruz. Bunun için radyo olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Kent; çevre, doğa, tarih, kültür ve yaşam birbirleriyle uyumlu ve iç içe kavramlardır. Bu kavramların içinin doldurulması mutlak surette gereklidir” dedi.

Kent ve Yaşam programının yapımcısı ve sunucularından gazeteci Celal Toprak ise,

Kent ve Yaşam ödüllerinin, yaşanabilir İstanbul yaratmak için sembol olduğunu söyleyerek, başarılarından ötürü ödüle layık görülen isimleri kutladı.

Kültür Sanat dalında ödüle layık görülen Bülent Eczacıbaşı, ödülünü gazeteci Celal Toprak’ın elinden aldı. Eczacıbaşı, burada yaptığı konuşmada, “İlk kez özel bir radyodan kültür sanata yapılan katkılar adına ödül alıyorum ve bunun gurur ve sevincini yaşıyorum” dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yurtdışında olması nedeniyle mesaj gönderdiği ödül töreni, düzenlenen kokteylle sona erdi.

 

Gerçek Gündem

Bu haber toplam 818 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.