1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Keşan TSO üyelerine amatör denizcilik kursu açtı
Keşan TSO üyelerine amatör denizcilik kursu açtı

Keşan TSO üyelerine amatör denizcilik kursu açtı

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) üyelerine yönelik olarak, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü işbirliğinde açılan Amatör Denizcilik Eğitimi, 22 Mayıs Pazartesi günü itibariyle başladı.

A+A-

Keşan TSO Meclis Toplantı Salonu’nda başlayan kurs ile ilgili olarak bilgi veren kurs öğreticisi Tekirdağ Yelken Kulübü Eğitmeni Berk Uzel “Amatör Denizcilik Eğitimi sonucunda kursiyerler girecekleri liman başkanlıkları sınavı sonrasında 24 metreye kadar ticari olmayan özel tekneleri kullanabilecek yeterlik belgesini alıyorlar. Bu belgeyle birlikte uluslararası sular da dahil olmak üzere ömür boyu kullanabileceklerin belgenin sahibi oluyorlar. Bu kendi hobi faaliyetlerini aileleri ile birlikte gerçekleştirebilecekleri bir belge. Eğitimimiz 4 günlük bir eğitim ve 5’er saat sürüyor. Bu eğitimin sonucunda tüm kursiyerler girecekleri sınavlarda ve denizde karşılaşabilecekleri olumsuzluklara ne şekilde cevap vereceklerini öğrenmiş oluyorlar.” dedi.

İşçimen: “Herkes kanunlara uyulması adına bir bakıma deniz ehliyeti almaya geldi”

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen de bölgede sahillerin fazla olması ve kişilerin teknelerinin olmasının özellikle bu eğitimi gerektirdiğine dikkat çekerek, şunları söyledi; “Herkes kanunlara uyulması adına bir bakıma deniz ehliyeti almaya geldi. Denizi öğrenecekler, denizde neler yapılması gerektiğini öğrenecekler. Böylelikle uluslararası sularda ömür boyu kullanabilecekler bir belge olmuş olacak. Herkese hayırlı uğurlu olsun.”

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2639 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.