1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kilyos Plajı'na atılan atıklar kirliliğe neden oldu!
Kilyos Plajı'na atılan atıklar kirliliğe neden oldu!

Kilyos Plajı'na atılan atıklar kirliliğe neden oldu!

Yazın vatandaşların denize girdiği, güneşlendiği sahilde kapıdan boruya çuvaldan poşete kadar her türlü atık var. Sebebi henüz bilinmeyen ancak inşaat atığı olduğu görülen kirlilik sebebiyle kumsal da deniz de ileri düzeyde kirlenmiş durumda.

A+A-

Boğaziçi Üniversitesi’nin Kilyos’ta bulunan Sarıtepe Kampüsü’nün de bulunduğu sahilde spor yapan öğrenci Eyüp Şamil Çetinkaya, “Burası İstanbul’un temizliğini korumuş sayılı sahillerinden birisi. Burada daha önce denize de girdik. Ama şimdi denize girmeyi bırakın bakmaktan bile iğreniyor insan” diye konuştu. Bir inşaat firmasının kaçak yollarla denize boşaltım yaptığı yönünde duyumlar aldıklarını aktaran Çetinkaya “Bu çevre temizliği bir yana yasalara da aykırı bir işlem. Yapanların bulunup cezalandırılması gerekiyor. Bir an önce temizlenmesi gerekiyor” dedi.

İBB yetkilileri kirliliğe yönelik açıklamada bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kilyos sahiline vuran atıkları temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, temizlik çalışmalarında dünden bu yana strafor, tahta ve poşetlerden oluşan 3 bin 500 kilogram atık toplandı. 

İki gün önce denize atıldığı tespit edilen atıklar, belediyeye bağlı ekiplerce temizlenirken, çalışmalar Kilyos ve çevredeki diğer plajlarla beraber 5 kilometrelik bir alanı kapsıyor.

Çalışmalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, İSTAÇ ve Katı Atık Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 121 kişi görev alıyor. 

Belediyeye bağlı deniz denetim teknesi de faaliyetlerde kullanılırken, atıkların kimler tarafından bırakıldığı konusunda araştırmalar devam ediyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7462 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.