1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kim güdümlü füze fırlatabilecek denizaltı inşa ediyor
Kim güdümlü füze fırlatabilecek denizaltı inşa ediyor

Kim güdümlü füze fırlatabilecek denizaltı inşa ediyor

Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerini uydu aracılığıyla izleyen '38 North' adlı analiz grubu, Kim Jong-un'un ilk operasyonel balistik füze denizaltısını inşa ettiğini gösteren fotoğraflar paylaştı.

A+A-

Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri ve güdümlü füze programı dışında güdümlü füzeleri denizaltılardan ateşleyebilmek için çalışmalar yürüttüğü ortaya çıktı.

Ülkenin nükleer ve silahlanma faaliyetlerini uydu aracılığıyla izleyen "38 North" internet sitesi, denizaltı güdümlü füze programına kanıt oluşturacak uydu fotoğrafları yayınladı.

PROTOTİP DENİZALTI GÖRÜNTÜLENDİ

Fotoğrafların birinde ülkenin doğu kıyısındaki Sinpo tersanesinde suya indirilmiş prototip bir denizaltı ve yanında suya batabilen bir füze fırlatma dubası olduğu görülüyor.

ABD'nin Johns Hopkins Üniversitesine bağlı ABD-Kore Enstitüsü uzmanlarının hazırladığı internet sitesindeki Joseph S. Bermudez Jr. imzalı analizde, fotoğrafların Pyongyang yönetiminin "güdümlü füze fırlatma kapasitesine sahip ilk denizaltısını operasyonel hale getirmek üzere hummalı bir çaba içinde olduğunu" kanıtladığı belirtildi.

Bermudez, fotoğraflara dair yorumunda tersane tesislerinde genişletme çalışması yapıldığına ve güdümlü füze fırlatma kapasitesine sahip ikinci bir denizaltının inşa aşamasında olduğuna dikkati çekti.

İNŞA PROGRAMI AKTİF

Başka bir fotoğrafta bir denizaltının basınç teknesi olduğu tahmin edilen iki büyük dairevi nesnenin, diğer parça ve bileşenlerle tersane içinde taşındığı görülüyor. Rampa ve kule vinçlerinin sürekli hareket halinde olması aktif inşaat programının varlığına işaret ediyor. Bir diğer fotoğrafta da fırlatma denemesi yapılmak üzere hazırlanan bir füze platformu görülüyor.

Fotoğraflardan yola çıkarak programın ne aşamada olduğunu kestirmenin güç olduğuna dikkati çeken uzmanlar, Pyongyang yönetiminin denizaltıdan ateşlenebilen güdümlü füze kapasitesi geliştirerek, karada konuşlu nükleer güçlerinin ve füze platformlarının hedef alınması halinde alternatif saldırı imkanına sahip olmak istediği yorumunda bulundu.

kim.jpeg

kore.jpg

kore1.jpeg

kore2.jpg

kore3.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 3290 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.