1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kimi yatar kimi eylem yapar!
Kimi yatar kimi eylem yapar!

Kimi yatar kimi eylem yapar!

30 ayrı ülkede yapılan ortak protestolardan biri de Michigan Gölü kıyısında düzenlendi. Protestoya katılmayıp güneşlenmeyi seçen de vardı...

A+A-

Florida'daki Pensacola Plajı'nda biraraya gelen yüzlerce insan elele tutuşarak, BP'ye ait petrol platformu Deepwater Horizon'ın Meksika Körfezi'nde sebep olduğu ve tarihin en büyük çevre felaketlerinden birine dönüşen petrol sızıntısını protesto etti.

 ‘Hands Across The Sand’ (Kumun üzerindeki eller) adı verilen protesto 30 ayrı ülkede birden yapıldı. Protestonun amacı, petrol çıkarma çalışmalarının çevreye yaptığı etkiye dikkat çekmekti. Londra’da da St James’s Park’ta küçük bir çevreci grup saatler 12.00’ı gösterdiğinde elele tutuşarak eyleme katıldı.

Öte yandan bölgede devam eden, okyanusu petrolden arındırma çalışmaları yaklaşmakta olan tropikal fırtınayla darbe alabilecek. Meteorolojik tahminlere göre tropikal fırtına Alex’in petrol sızan bölgeyi de etkilemesi bekleniyordu ancak dün yapılan açıklamada, fırtınanın bölgeyi şimdilik etkilemeyeceği belirtildi.

 

Radikal

 

Bu haber toplam 853 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.