1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Kırım feribot seferleri başka bahara kaldı
Kırım feribot seferleri başka bahara kaldı

Kırım feribot seferleri başka bahara kaldı

Kırım Denizcilik Kurumu Müdürü Stanislav Gvozdilov, ‘Kırım ile Türkiye arasında feribot seferlerinin yeniden başlatılması şimdilik mümkün değil' dedi.

A+A-

Kırım Denizcilik Kurumu Müdürü Stanislav Gvozdilov, Türkiye ile Kırım arasında mart ayında durdurulan feribot seferlerinin, Rusya ile Türkiye hükümetleri arasında konuyla ilgili bir anlaşma olması halinde yeniden başlatılabileceğini ve şimdilik böyle bir ihtimalin olmadığını söyledi.

Gvozdilov "Mart ayında durdurulan feribot seferleri yeniden başlatılmadı. Şimdilik böyle bir ihtimal yok. Konunun hükümetler arası düzeyde çözülmesi gerekiyor" dedi.

Gvozdilov, Kırım ve Sivastopol'den hareket eden feribotların Ankara'nın getirdiği yasak nedeniyle Türkiye'ye gidemediğini de belirtti.

Kırım ile Türkiye arasındaki seferler geçen yıl kasım ayında başlamış ve Varyag gemisi Sivastopol'den Zonguldak'a hareket etmişti. Mart ayında Türkiye feribot seferlerini durdurmuştu.

Kırım'ın Sivastopol kentinin Valisi Dmitriy Ovsyannikov, Türkiye ile feribot seferlerini yeniden başlatmaya hazır olduklarını belirtmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 9864 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.