1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kışın gidilecek en güzel tatil yerleri
Kışın gidilecek en güzel tatil yerleri

Kışın gidilecek en güzel tatil yerleri

Güneşli günler bitti diye üzülmeyin. Havana, Maldivler, Miami, Dubai, Bali ve Kanarya Adaları batmayan güneşi ve muhteşem doğasıyla yaz mevsimini daha uzun yaşamak isteyenleri bekliyor.

A+A-

Vira Haber / Özel

Kışın soğuk ve karanlık günleri daha şimdiden gözünüzü korkutuyorsa henüz güneşe doymamışsınız demektir. Güneşli günler bizi yavaşça terk etse de dünyanın değişik coğrafyalarında hala daha size parlak günler yaşatacak yerler var. Vira tayfası olarak uzak coğrafyalara kaçan güneşi kovalamaya karar verdik ve yolumuza çıkan güneşin kaçış rotalarını derledik. 

Havana

Havana, orijinal adıyla “La Habana”, Küba’nın başkenti, havası ve insanlarıyla sıcaklık hissini özleyen seyahatseverler için ideal bir turizm cenneti. Hareketli müzikleri, renkli coğrafyası, birbirinden güzel plajları ve dünyaca ünlü puroları ile mükemmel bir kaçış rotası. Küba’yı ziyaret etmek için en ideal mevsimde olsak da (Eylül-Kasım) sıcaktan fazla etkilenmemek için Küba’ya özgü bir hasır şapka satın almayı ihmal etmeyin! 

Enerji ve sürprizlerle dolu Havana’da gezilecek yerler ağırlıklı olarak Habana Vieja ve Centro Habana’da yer alıyor. Habana Vieja, kentin en bakımlı ve turistik bölgesi ve müze, kilise, sanat galerisi, restoran, bar dolu. Havana’nın merkezi Centro Habana ise kolonyal dönemden kalma eski İspanyol tarzı evler ve güzel binalara ev sahipliği yapıyor. Ara sokaklarda kaybolup çok güzel Küba fotoğrafları çekmek için ideal. 
Türkiye’den kuşuçumu 10 bin kilometre uzaktaki bu adayı Castro henüz hayattayken ziyaret edin ve Güzel Sanatlar Müzesi ile tam karşısındaki Devrim Müzesi’ni mutlaka görün. İlki, sömürge döneminden günümüze geniş bir resim koleksiyonuna sahip. Diğerinde ise fotoğraf ve belgelerle devrim anlatılıyor. Devrim Müzesi’ni gezdikten sonra tam karşısında Angel Custodio Katedrali’ni, onun arkasında da çok otantik bir mahalle göreceksiniz. Tabii kumsalda güneşin tadını çıkarmaktan vakit kalırsa.

1453993103_havana_2.jpg1453993131_havana.jpg

Maldivler

Turkuaz renkli denizi, bembeyaz kumsalları ve palmiye ağaçlarıyla sıcağa hasret kalanların özlemlerini dindirecek bir yer Maldivler. Tropik adalar ve mercan resifleriyle süslü olan bu cennet köşesinde Ekim ve Kasım ayı sıcaklığı ortalama 30 dereceye ulaşıyor. Sonbaharın ortasında bronz bir tenle tatilden dönerek arkadaşlarınızı şaşırtmak istiyorsanız Maldivler aklınızda olsun!

1453993115_maldivler_2.jpg

1453993116_maldivler.jpg

Miami

Güneşin gün içerisinde sekiz dokuz saat boyunca kendisini gösterdiği Miami, Amerika’nın en gözde turizm merkezlerinden bir tanesi. Sonbahar gelince ‘’nereye gitti bu insanlar’’ diye üzülen kişilere hareketli sahilleriyle ilaç gibi gelecek bir kaçış rotası. 

miami-001.jpg

Dubai

Güneşin hüküm sürdüğü Birleşik Arap Emirlikleri’nin turizm yüzü olan Dubai, denize, kumsala ve güneşe doyacağınız şehirlerin başında geliyor. Yazlık kıyafetlerin kaldırıldığı bu aylarda Dubai’de hava sıcaklıkları 24 derece civarında. Yazın giymeye doyamadığınız parmak arası terlikleriniz ve şortunuzu dolaba kaldırmadan Dubai’ye gidebilirsiniz.

dubai1.jpgdubai2.jpg

Bali

Tanrıların adası Bali, büyük plajları, sörf yapmak için ideal dalgaları ve renkli törenleriyle güneşi hep gökyüzünde arayanlar için harikulade bir yer. Bu aylarda 30 derecenin üzerine çıkan hava sıcaklığıyla ziyaretçilerine tatil boyunca güneş, muhteşem restoranlar ve dünya standartlarında spa merkezleri vaat ediyor.

bali1.jpgbali2.jpg

Kanarya Adaları

Yıl içerisinde güneş ışınlarından daha çok faydalanmak isteyenler, sonbahar aylarını Kanarya Adaları’nda geçirebilirler. Kanarya Adaları, tatil, güneş, kum, plaj deyince akla ilk gelen turistik merkezlerden biri. Soğumaya başlayan mevsimi, tropikal iklimde yer alan Kanarya Adaları’nın muhteşem plajlarında güneşlenerek geçirmeyi tercih edenler için bir cennet.

kanaryaadalari2.jpgkanaryaadalari1.jpg

Bu haber toplam 8780 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.