1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kısıtlamalara rağmen gemiler Kırım'dan yük taşıyor
Kısıtlamalara rağmen gemiler Kırım'dan yük taşıyor

Kısıtlamalara rağmen gemiler Kırım'dan yük taşıyor

Deniz Ticaret Odası 6 Ekim tarihinde "Karadeniz'de Gemi Seferleri ve Kırım Bağlamında Belirlenen İlkeler" başlıklı bir açıklamasına rağmen Kırım’dan yük taşımaya devam ediyor.

A+A-

Kırım’ın Sivastopol (Akyar) limanından İstanbul’un Ambarlı limanına gelen Comoros bayraklı Deniz isimli kargo gemisi, belgelerinde çıkış limanı olarak Rusya’nın Temryuk limanını gösterdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan yapan Dışişleri Meydanı Vakfı’nın gözlem grubu yöneticisi Andrey Klimenko, “18 Ekim tarihinde, 6 Ekim tarihli Kırım Bölgesi Limanlarına gerçekleştirilen seferlere getirilen kısıtlamalara ilişkin Türk Hükümeti kararı çiğnendi. Kargo gemisi Deniz, saat 15.00 civarında Sivastopol’den (Akyar) İstanbul’un Ambarlı limanına giriş yaptı. Belgelerde gemi geliş limanı olarak Temryuk (Rusya) limanını gösterdi.” diye açıkladı.

Klimenko ayrıca geminin Kırım Karbonat Fabrikası’ndan 3 bin ton karbonat taşıdığını belirtiyor.

İlgili haritada geminin 20 Eylül 2017’de Bartın limanından çıktıktan sonra gemideki Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS-Automatic Identification System) vericisinin kapatıldığı,18 Ekim’de tekrar açıldığı görülüyor.

Bilindiği gibi Deniz Ticaret Odası 6 Ekim tarihinde "Karadeniz'de Gemi Seferleri ve Kırım Bağlamında Belirlenen İlkeler" başlıklı bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada, Kırım Bölgesi Limanlarına gerçekleştirilen seferlere getirilen kısıtlamalara ilişkin Türkiye'nin yürüttüğü dış politika göz önüne alınarak gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ve bu hususta Liman Başkanlıklarının bu durumu takip etmesi gerektiğinin önemi vurgulandı.

Adı geçen geminin özellikleri

IMO:  7361635

MMSI:  620061000

Call Sign:  D6A2064

Flag:  Comoros [KM]

AIS Vessel Type:  Cargo

Gross Tonnage:  2952

Deadweight:  4678 t

Length Overall x Breadth Extreme:  98m × 14m

Year Built:  1974

guzergah.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4763 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.